Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austria Showcase Informaciono-komunikacione tehnologije

18. April 2007

Austria Showcase IKT


6. marta 2007 u Casino Sali hotela Holiday Inn je održan Austria Showcase na temu informacione i komunikacione tehnologije. Stručnoj publici su se predstavile 4 austrijske kompanije iz ove oblasti:


H & S Heilig und Schubert Software AG


Pod skupnim imenom ECM (Enterprise Content Management) kompanija H & S Heilig und Schubert Software razvija od 1989 softwerska rješenja za obuhvaćanje, arhiviranje, upravljanje i raspodjelu poslovnih dokumenata. Software je usklađen sa specifičnim  potrebama pojedinih privrednih grana i njihovim poslovnim procesima. Mnogostruko iskorišteni i u praksi dokazani interfejzi kao za SAP R/3, Microsoft, Lotus Notes ili OS Mainframe omogućavaju siguran i brz razvoj projekta.

Više informacija na http://www.hs-soft.com


Mils Electronic GesmbH


Mils Electronic je visoko specijalizovana kompanija za razvoj i proizvodnju informacionih sigurnosnih sistema na najvišem stepenu zaštite. Još od samog početka kompanija koristi najače moguće enkripcijske algoritmve i nesalomivu One Time Key enkripcijsku metodu u kriptografskim funkcijama proizvoda. Ministarstva, javna institucije, tajne službe, vojne agencije, kao i sve veći broj komercijalnih kompanija koristi Mils Electronic kada se zahtijeva najviši stepen zaštite informacija.

Više informacija na http://www.mils.com


Tech Data Österreich GmbH


Tech Data Österreich GMBH je dio Tech Data Grupe. Tech Data Corporation je osnovana 1974 godine i jedan je od vodećih svjetskih ponuđača IT-proizvoda, logističkog menadžmenta te drugih usluga. Kompanija koja je na Fortune 500 listi rangirana na 111 mjestu opslužuje zajedno sa svojim kćerkama više od 100.000 stalnih kupaca u SAD-u, Kanadi, Karibima, Latinskoj Americi, Evropi i bliskom Istoku. Širok spektar Tech Date obuhvata pre- i postsales školovanje, tehnička podrška, rješenja financiranja, usluge konfigurisanja i asembliranja, kao i sveobuhvatna paleta E-Commerce rješenja.

Više informacija na http://www.techdata.at


Umweltdata GmbH


Umweltdata je kompanija koja se bavi geoinformacionim sistemima i daljinskim istraživanjima (remote sensing), sa težištem primjene u šumarstvu. Kao generalni distributer ER Mapper softvera za njemačko govorno područje te zemlje istočne i jugoistočne Evrope Umweltdata nudi softverska rješenja za obradu, raspodjelu i upravljanje velikih ortografskih datoteka te datoteka sa avionskim fotografijama mjesta. Kao primjer Image WEB Servera visote performanse pokazuje portal Geodezijskog zavoda Francuske IGN, gdje je 10 terabyte fotografija mjesta svakodnevno kao WEB servise dostupno ca. 10.000 posjetilaca.

Više informacija na http://www.umweltdata.at


Po ocjeni austrijskih učesnika i bosanko-hercegovačkih kolega ovaj Austria Showcase je proglašen kao izuzetno uspješan.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA