Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrija zemlja partner na 10. sajmu gospodarstva u Mostaru

18. April 2007


Na ovogodišnjem 10. jubilarnom sajmu gospodarstva u Mostaru 27.-31.3.2007, Austrija kao zemlja partner je nastupila sa grupnim štandom, na kome su izlagale 13 austrijskih kompanija.


Vino-Alpe-Adria Management und Vertriebs GmbH – Partnerstvo sa mnogobrojnim vinarijama u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Italiji predstavlja mnoštvo raznolikih podneblja i zaokružuje internacionalni portfollio ovog proizvođača visokokvalietetnih vina.


Weingut Elfenhof Ing. J.& E. Holler – Vinska filozofija i najviši cilj vinarije Elfenhof, koja se još od davne 1642. godine nalazi u porodičnom vlasništvu, su po pristupačnim cijenama uzgojiti prirodno sazrela i harmonično ukusna vina svih nivoa kvalitete.


Habasit GmbH – Sa pogonskim i transportnim remenima preduzeća Habasit, koje je certificirano ISO 9002 certifikatom. Vaše mašine i postrojenja će uvjek biti u pokretu. Stupite u kontakt sa Habasitom i uvjerite se sami.


ICS – Internationalisierungscenter Steiermark GmbH – Centar za internacionalizaciju Štajerske ICS, osnovan je od strane Privredne komore Štajerske, Pokrajine Štajerske, i udruženje industrijalaca Štajerske, kako bi se preduzeća iz ovog dijela Austrije etablirala širom svijeta i kako bi im se olakšao ulazak na nova ciljna tržišta.


Alfred Kärcher GmbH – Kao proizvođač sistema za čišćenje i pionir procesa čišćenja pod visokim pritiskom, ovo preduzeće pokriva osnovne potrebe u oblasti čišćenja privatnih domaćinstava, hotela, ugostiteljskih objekata, motornih vozila, kao i u poljoprivredi i industriji.


LTV Leuchten & Lampen VertriebsGmbH – Više od 25 godina međunarodno aktivna grupacija je jedan od najvećih evropskih veletrgovaca za svjetiljke i lampe, kao i proizvođač marke ZEUS Lighting.


Messe Center Graz Betriebsgesellschaft mbH & Co KG - Sve više preduzeća sa prostora jugoistočne Evrope prezentiraju se na sajmovima u organizaciji sajamskog centra Graz.

13.-15. juni 2007: AUSTROTEC, sajam inovacija za proizvodne procese

09.-12- septembar 2007. GASTRONOMIA, specijalizovani sajam za profesionalne ugostitelje

29. septembar – 7. oktobar 2007: JESENJI SAJAM U GRAZU


Peace connection Mostar 3000 – Austrijski arhitekta i slikar W.M Pühringer želio bi na 12 mjeseci željeznom konstrukcijom nadozidati most u Mostaru. Projekat pod nazivom Peace connection Mostar 3000 treba da bude znak mira i simbol nove budućnosti. Izložbe vezano za ovaj projekat uspješno su održane u nekoliko evropskih prijestolnica.


PORR AG – Jedno od najvećih i najstarijih građevinskih koncerna u Austriji nudi potpuni servis u međunarodnim građevinskim poduhvatima u svim oblastima niskogradnje, visokogradnje, cestogradnje, razvoja nekretnina i projekata infrastrukture.


Raiffeisen Zentralbank Österreich AG – Bosnien-Herzegowina – Jedna je od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, koja već dugi niz godina svojim uslugama i proizvodima daje podršku razvoju BiH privrede. Dokaz tome su i mnogobrojne nagrade, od kojih je „Banka godine 2005.“ dodijeljena od strane renomiranog magazina Financial Times grupe – The Banker.


Tiroler Röhren- und Metallwerke AG – Vodeće austrijsko preduzeće na području odljevaka i proizvodnje daktilnih ljevanih cijevi osnovano je 1947. godine i danas je nezaobilazni partner na području urbane vodoprivrede.


Österreichische Volksbanken AG  - Bosna i Hercegovina d.d. i Volksbank Leasing d.o.o.

uspješno posluje na bosansko-hercegovačkom tržištu od 2000. godine, i na usluzi je privatnim licima, kao i malim i srednjim preduzećima. Nakon preuzimanja Zepter Banke sa sjedištem u Banja Luci početkom 2007. godine, Volksbank raspolaže sa preko 42 poslovnice širom Bosne i Hercegovine.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA