Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Sondiranje tržišta - Energetski sektor BiH

dalekovod © photocase.com/AndreasFranke

© photocase.com/AndreasFranke

20. Februar 2009

Sarajevo: organizovano sondiranje tržišta austrijskih firmi na temu energetskog sektora u BiH

17. i 18. februara su u posjeti Bosni i Hercegovini boravili predstavnici pet austrijskih kompanija iz elektroenergetskog sektora. To su bili predstavnici kompanija ABB AG, Alstom Hydro Austria GmbH, Andritz Hydro GmbH, Porr Umwelt und Technobau, Energy Eastern Europe Hydro Power, kojima su u dva dana boravka u Sarajevu predstavljeni svi budući projekti u elektroenergetskom sektoru BiH. Predstavnici austrijskih kompanija su imali priliku da posjete i jednu malu hidrocentralu u izgradnji u blizini Višegrada, te da također posjete koncesionara za gradnju male hidrocentrale u Goraždu.
U programu koji je slijedio u poslovnom centru Unitic, prezentacije su upriličili predstavnici Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH, Ministarstva ekonomije, energije i razvoja RS, Elektroprivrede BiH, Elektroprivrede HZHB, Elektroprivrede RS, kao i predstavnici njemačke razvojne banke KFW i EBRD-a, te predstavnici lokalnih kompanija koncesionara za gradnju hidrocentrala Intrade, MIMS, Vlašić II, te Energoinvesta.

Ovom posjetom su uspješno razmjenjene informacije i iskustva austrijskih i bh kompanija, kao i međunarodnih financijskih institucija.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA