Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

SVJETSKA POTRAŽNJA ZA AUSTRIJSKIM TEHNOLOGIJAMA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

okoliš © photocase.com/nudi

© photocase.com/nudi

17. Septembar 2007

 Dvije trećine prihoda austrijskih kompanija za tehnologije zaštite okoliša je ostvaren iz izvoza, sa godišnjim rastom prihoda od cca.8% - Tehnologije za zaštitu okoliša "Made in Austria" je istinski medjunardoni pečat.

  Austrijske kompanije iz oblasti/industrije tehnologija za zaštitu okoliša su već medju svjetskim top dobavljačima i "Made in Austria" rješenja tehnologija za zaštitu okoliša su postala sinonim za svjetski kvalitet. Austrijski sektor/industrija tehnologija za zaštitu okoliša bilježi godišnji rast prihoda od cca.8% i dvije trećine prodaje je izvoz. 40% izvoza od tehnologija za zaštitu okoliša je u EU-15, 10% centralnoj i istočnoj Evropi, i 5% sjevernoj Americi. Trenutno cca.600 austrijskih kompanija za tehnologije zaštite okoliša posluje na medjunarodnom nivou.Buduća tržišta sa najvećim potencijalom za industriju/sektor su istočna Evropa i Amerika.  U samo južnoj i jugoistočnoj Evropi, neophodna je investicija od 200 milijardi EUR za ispunjavanje odredjenih EU standarda/uslova. Daljnji tržišni potencijal će nastati iz medjunardnog usvajanja Kyoto Sporazuma. Transfer tehnologija u zemlje sa nižim okolišnim standardima/uslovima će biti neophodan pod inicijativama medjunarodne zaštite klime.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA