Evästeasetukset

Tässä voit tarkastella tai muuttaa www.advantageaustria.org-sivustolla ja sen aliosoitteissa käytettävien eri työkalujen evästeasetuksia.


Tallenna asetukset
Advantage Austria Näytä navigointi
Oletamme että olette maasta Tälle maasivustolleVaihda maata

Maahanmuutto EU-valtioista

Yksi Euroopan unionin suurista saavutuksista on työvoiman vapaa liikkuvuus. Euroopan talousalueen (ETA) ja Sveitsin kansalaisilla sekä heidän perheenjäsenillään on oikeus muuttaa mihin tahansa Euroopan unionin / ETA:n maahan ja työskennellä siellä. Näistä maista tulevilla työntekijöillä on siten vapaa pääsy Itävallan työmarkkinoille, eivätkä he tarvitse muita lupia työnteon aloittamiseen.

EU:n ja ETA:n (EU-maat sekä Islanti, Liechtenstein, Norja) sekä Sveitsin kansalaiset hyötyvät vapaasta liikkuvuudesta .

He voivat muuttaa Itävaltaan pidemmäksikin aikaa ilman vaadittavia lupia ja rakentaa tänne itselleen elämän. Jotta voisit hyötyä edellä mainituista helpotuksista, sinun on täytettävä yksi seuraavista kolmesta vaatimuksesta:

  • Tulet työskentelemään Itävallassa joko työntekijän tai yksityisyrittäjän ominaisuudessa.
  • Pystyt osoittamaan, että oma ja perheenjäseniesi toimeentulo on taattu ja että teillä on riittävän kattava sairausvakuutus.
  • Osallistut Itävallassa koulutukseen ja pystyt osoittamaan, että oma ja perheenjäseniesi toimeentulo on taattu ja että teillä on riittävän kattava sairausvakuutus.

Viimeistään 3 kuukauden kuluttua sinun on ilmoittauduttava oleskelusta vastaaville viranomaisille, joilta saat todistuksen oleskeluoikeudestasi yllä mainittujen ehtojen täyttyessä.

Myös EU-/ETA-maiden ja Sveitsin kansalaisten perheenjäsenillä on helpommat mahdollisuudet muuttaa Itävaltaan.

Uusien EU-maiden kansalaisiin sovelletaan siirtymäsääntöjä (katso alla). Koska uusista EU-maista tulevien työntekijöiden vapaata liikkuvuutta rajoitetaan siirtymäkauden ajan, he tarvitsevat ulkomaalaisia työntekijöitä koskevan työluvan. Keskeiset edellytykset työluvan saamiseksi ovat:

  • Työtarjouksen olemassaol.
  • Tuleva työnantaja hakee työluvan vastaavasta paikallisesta työvoimahallinnon toimipisteestä.
  • Työvoimahallinto toteaa tilanteen tarkastettuaan, että kyseessä olevaa paikkaa varten ei löydy soveltuvaa henkilöä Itävallan työmarkkinoilta (työmarkkinatarkastus).

Seuraavien EU-valtioiden kohdalla noudatetaan vielä siirtymäjärjestelyitä:

  • Kroatia 1.7.2013 alkaen

Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA