Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrija – privlačna ciljna zemlja

Austrija je važan ekonomski centar u srcu Evrope i privlačna ciljna zemlja za preduzeća i stručnjake iz cijelog svijeta.

Ne samo među zemljama Evropske unije nego i na svjetskoj razini Austrija se ubraja među najbogatije i najrazvijenijenacionalne ekonomije . Preko 300 međunarodnih preduzeća koristi Austriju kao sjedište za svoju glavnu filijalu ili za svoju proizvodnju u Evropi.

Sa gospodarskim blagostanjem, dobro razvijenim zdravstvenim sistemom , međunarodno priznatim obrazovnim sistemom, stabilnošću i sigurnošću Austrija svojim stanovnicima nudi posebno visoki ki životni standard . Glavni grad Beč prema indeksu Mercer-Quality of Life-Index više je puta proglašen gradom sa najboljom kvalitetom života u svijetu.

Austrija, osim stabilnog gospodarskog okruženja, nudi odlične uslove života u koje, zbog njezinoggeografskog položaja spadaju prijatna blaga klima te raznovrsna ponuda aktivnosti za slobodno vrijeme . Neovisno o tome da li Vas interesuju umjetnost i kultura , sport ilikulinarski doživljaji , u Austriji će svako pronaći ono što ga interesuje.

Kao moderna industrijska zemlja, Austrija se odlikuje dinamičnom i vrlo diferenciranomvanjskom trgovinom . Austrijska preduzeća umrežena su po cijelom svijetu, a njihovi proizvodi i usluge postižu svjetski uspjeh.

Zemlja, osim toga, nudi i vrhunske preduslove za inovacije: prvorazredne usluge istraživanja i razvoja jačaju konkurentnost austrijskog gospodarstva u okviru nacionalne i međunarodne konkurencije.

Austrija ne nudi samo izvrstan kvalitet života, nego također i mnoge interesantne mogućnosti zapošljenja za talente iz inostranstva. Jak izvoz, brojna internacionalna preduzeća i organizacije, preko 400 lidera na svjetskim tržištima i inovativna sredina za istraživački rad omogućavaju atraktivne poslovne perspektive.

Saznajte više o tome, šta Austrija nudi i koje sve mogućnosti useljenja postoje:

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA