Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju
Pretpostavljamo da ste iz Izaberite svoju državuPromena države

Austrija – privlačna ciljna zemlja

Austrija je važan privredni centar u srcu Evrope i privlačna ciljna zemlja za preduzeća i stručnjake iz celog sveta.

Ne samo među zemljama Evropske unije nego i na svetskom nivou, Austrija se ubraja među najbogatije i najrazvijenije nacionalne ekonomije . Više od 300 internacionalnih preduzeća koristi Austriju kao sedište za svoju glavnu filijalu ili za svoju proizvodnju u Evropi.

Sa ekonomskim blagostanjem, dobro razvijenim zdravstvenim sistemom , internacionalno priznatim obrazovnim sistemom, stabilnošću i sigurnošću Austrija svojim stanovnicima nudi posebno visok životni standard . Prema indeksu Mercer-Quality of Life-Index glavni grad Beč je više puta proglašen gradom sa najboljim kvalitetom života u svetu.

Zah valjujući svom geografskog položaja osim stabilnog ekonomskog okruženja Austrija nudi i odlične uslove života kao što su prijatna blaga klima i raznovrsna ponuda aktivnosti za slobodno vreme . Nezavisno o toga da li Vas interesuju umetnost i kultura , sport ili kulinarski doživljaji , u Austriji će svako da pronađe ono što ga interesuje.

Kao moderna industrijska zemlja, Austrija se odlikuje dinamičnom i veoma diferenciranom spoljašnjom trgovinom . Austrijska preduzeća umrežena su po celom svetu, a njihovi proizvodi i usluge postižu svetski uspeh.

Osim toga, ova zemlja nudi i vrhunske preduslove za inovacije: prvorazredne usluge istraživanja i razvoja jačaju konkurentnost austrijske ekonomije u okviru nacionalne i internacionalne konkurencije.

Austrija ne nudi samo izvanredan kvalitet života, već i brojne zanimljive mogućnosti zapošljavanja za međunarodne talente.

Jaka izvozna delatnost, mnogobrojna međunarodna poduzeća odnosno međunarodne organizacije, preko 400 preduzeća koja prednjače na globalnom tržištu kao i inovativni istraživački sektor privlačne su perspektive u profesionalnom smislu.

Saznajte više šta Austrija sve nudi i koje mogućnosti doseljenja postoje:

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA