Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Kovinski deli znamke MARK prisotni v vsakem evropskem avtomobilu

Podjetje MARK je bilo ustanovljeno pred skoraj 100 leti. Na začetku delovanja je proizvajalo rinčice za čevlje, danes velja za enega najboljših avtomobilskih dobaviteljev po vsem svetu z dvema proizvodnima obratoma v Avstriji in enim v Sloveniji.

Od samostojnega podjetnika do družinskega podjetje z več kot 430 zaposlenimi v Sloveniji in Avstriji, pri čemer je za naslednja leta načrtovanih 100 novih delovnih mest v Sloveniji ter 120 v Avstriji. To je zgodba podjetja MARK. Načrtovana širitev zahteva tudi povečanje proizvodnih prostorov. Proizvodna lokacija v avstrijskem kraju Spital am Pyhrn bo povečana za 10.000 m², na Ptuju pa bodo spomladi leta 2017 odprli popolnoma nove proizvodne prostore na 8.000 m². 

MARK pripisuje zelo pomembno vlogo pripravništvu. V podjetju je bilo do zdaj usposobljenih že več kot 200 vajencev, ravnokar pa se pripravlja tudi koncept vajeništva za podružnico v Sloveniji. V sodelovanju s Šolskim centrom Ptuj naj bi bil dijakom in dijakinjam omogočen vzporeden vpogled v prakso.

Glavno področje delovanja podjetja je globoko vlečenje, torej preoblikovanje kovinskih trakov v visoko precizne kovinske dele. Deli MARK so med drugim prisotni v medicinski tehniki, elektrotehniki, obutveni industriji in še posebej v avtomobilski industriji. V vsakem evropskem avtomobilu se skriva okoli 150 delov znamke Mark, med drugim v sistemu ABS, zračnih blazinah in samodejnih menjalnikih.

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA