Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Първата чуждестранна банка „на зелено” в България

Учредена през 1994г., Райфайзенбанк (България), пълна собственост на RaiffeisenBankInternationalAG (RBI), е първата стопроцентова инвестиция на зелено на чуждестранна банка в България.

Райфайзен (RBI) е водеща универсална банка, предлагаща широка гама от банкови продукти за корпоративни и индивидуални клиенти, малки и средни предприятия, както и за институционални клиенти. Общият размер на активите възлиза на около 6.25 млрд. лв. (2016г.). Повече от 2,770 служители обслужват над 637,000 клиенти в клоновата мрежа, включваща 147 клона.

RBI има отношение както към Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и към Централна и Източна Европа (ЦИЕ) като неин основен пазар. В ЦИЕ, RBI работи с обширна мрежа от дъщерни фирми, лизингови компании и ред други специализирани доставчици на финансови услуги на 15 пазара. Около 51,500 служители на RBI обслужват близо 14.9 милиона клиенти в повече от 2,700 банкови офиса,  най-голямата част от които са разположени в ЦИЕ.

От 1994г. Райфайзенбанк (България) е получила редица международни и национални престижни награди: напр. Банка на годината (2005г., 2006г., 2008г.) от реномираното списание „Банкер“; GlobalFinanceAward за най-добра банка на България (2005г., 2008г.). През 2010г. и 2011г. банката получи наградата “MysteryShopper” от асоциация “Банка на годината” за качество на обслужването. Освен това, Райфайзенбанк е спечелила няколко награди за своята корпоративна социална отговорност.

Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA