Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Здравни нововъведения от историческо значение

В австрийската провинция Тирол 1951 г. е година с историческо значение за медицината, в която нова идея в сферата на фармацевтичната изследователска дейност си проби път. Днес бившата Biochemie GmbH е световно известна под името Sandoz.

В спокойното селце Кундл учени на бившата Biochemie GmbH откриват и произвждат първия киселиноустойчив пеницилин. Това е световна сензация. За първи път е възможно да се предписва пеницилин под формата на таблетки.

Днес Sandoz разработва и произвежда генерични, непатентовани лекарствени продукти, както и широка гама от фармацевтични и биотехнологични вещества. Фирмата е сред най-големите производители на антибиотици в световен мащаб и е пионер в сферата на модерните биоподобни лекарства. Кундл е най-големият научноизследователски и производствен център в целия концерн. На година приблизително 140 милиона опаковки с лекарствени продукти напускат производствения цех.
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA