Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Inovacije sa istorijom posvećene zdravlju

U austrijskoj saveznoj pokrajini Tirol je 1951. godine jedan događaj ušao u anale istorije medicine i istovremeno je postignut odlučujući uspeh u farmaceutskom istraživanju. Nekadašnja firma Biochemie GmbH danas je širom sveta poznata pod imenom Sandoz.

U živopisnom selu Kundl istraživači tadašnje firme Biochemie GmbH otkrili su i počeli da proizvode prvi penicilin otporan na kiselinu. To je bila svetska senzacija. Tada je penicilin po prvi put pacijentima mogao da se daje u obliku pilula. 

Danas  Sandoz razvija i proizvodi generičke, nepatentirane lekove, kao i širok spektar farmaceutskih i biotehnoloških aktivnih supstanci. Ovo preduzeće spada u najveće proizvođače antibiotika širom sveta i pionir je u oblasti modernih biosimilara. Kundl je najveća razvojna i proizvodna lokacija u celom koncernu; godišnje iz ove fabrike izađe oko 140 miliona pakovanja lekova.
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA