Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Зелена енергия от селскостопански отпадъци

„Биогест” е интернационален производител на съоръжения за производство на биогаз с главно седалище в Австрия и клонове в няколко други страни. До сега фирмата е реализирала вече над 100 проекта по целия свят. В България в началото на 2014 г. край Добрич беше изградена първата селскостопанска инсталация с мощност 800 kWел.

Тя разполага с мощност 800 kWел., работи със селскостопански отпадъци и енергийни култури и снабдява с енергия около 2400 домакинства. Биогаз-инсталацията е изпълнена с многократно доказалата се технология BiogestPowerRing, която разполага с много предимства по отношение на енергийната ефективност и безопасността на експлоатация както и благодарение на компактната модулна конструкция.

Благодарение на икономическите рамкови условия и големите селскостопански ресурси за „Биогест” България е привлекателно място за по-нататъшни инвестиции в областта на биогаза. Тази пазарна среда трябва да се използва както за проекти на клиенти, така и за изграждане и експлоатация на собствени биогаз-инсталации, в които дялове да имат „Биогест” и партньор – селскостопанско предприятие. През есента на 2014 г. ще последства и включването в електрическата мрежа на втора биогаз-инсталация от 800 kW край Попово.

Биогазът като възобновяем източник на енергия има технологични, екологични и икономически предимства. С него може да се произвежда енергия 365 дена в годината по всяко време на деня и нощта. Така благодарение на разполагаемостта си биогазът играе важна роля в микса от различните видове възобновяема енергия. Освен че допринася за постигането на целите за опазване на климата, с него може да се намали зависимостта от вноса на енергийни носители. Освен това благодарение на децентрализираното производство на енергия се осигурява и устойчива местна добавена стойност.

„Биогест” е интернационален производител на съоръжения за производство на биогаз с главно седалище в Австрия и клонове във Великобритания, Италия, Румъния, Сърбия и Чехия. Основните й дейности обхващат от цялостна подготовка на проекти до строителството им през проектиране и финансиране, чак до изграждането „до ключ” и експлоатацията на инсталации за производство на биогаз с мощност между 100 kW и 3500 kW. Фирмата вече е реализирала над 100 проекта за биогаз-инсталации по целия свят.
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA