Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

LED za najvišu sat-kulu na svijetu u Meki

Digital Elektronik svako veče osvjetljava gigantski sat najviše sat kule na svijetu u Meki. 

Austrijski Know How, više od pola miliona LED, koji su proizvedene i instalirane u bosansko-hercegovačkoj fabrici firme Digital Elektronik u Derventi – elektronsko i mehaničko vrhunsko djelo. Zajedno sa 200 tona električnog materijalal ove LED su na visini od 601 metar instalirane u Meki.

Lokacija je jedinstvena: najsvetije mjesto islama u Meki. Dimenzije su gigantske: Sa 601 metroma visine i 95 spratova je nova sat kula u Meki treća najviša građevina i najviša sat kula na svijetu. Za sva četiri sata na svakoj strani vrijede superlativi: izgledom liči na Big Ben u Londonu, samo u veličini od 40 puta 40 metara. Brojevi su preko dana bijele boje, navečer svijetle zeleno, kazaljke tokom dana crne, noću bijele. Digital Elektronik je učinio da gigantski sat zasija.

1978 osnovano Digital Elektronik je uslužno orijentisano austrijsko preduzeće u oblasti elektronike i precizne mehanike sa sjedištem u St. Leonhard kod Salzburg i Tamsweg.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA