Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Tržište budućnosti „Zelena tehnika“

Josef Heissenberger je 1992. godine zajedno sa svojim tadašnjim partnerom započeo izradu mašina za postrojenja za kompostiranje. Danas preduzeće Komptech zelenom tehnikom snabdijeva više od 2500 kupaca u preko 50 zemalja svijeta.

 Nekoliko strastvenih amatera je u iznajmljenoj radionici tada postavilo kamen temeljac za preduzeće orijentisano na tehniku za zaštitu okoline, koje se u međuvremenu udomaćilo u cijelom svijetu. Naime, nakon dugogodišnjeg iskustva i svjetskog uspjeha sa postrojenjima za obradu otpada, preduzeće Komptech je počelo i sa pripremom drvene biomase.

Angažman za pripremu biomase kao obnovljivog nosioca energije ispostavio se kao isplativ. Sa svojim sjeckalicama, mašinama za usitnjavanje drveta i uređajima za pripremu, preduzeće Komptech se na internacionalnom nivou nalazi na značajnom mjestu na ljestvici uspjeha. Tehnika za iskorištenje biomase čini već jednu trećinu prihoda preduzeća, a tendencija je stalno u porastu.
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA