Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Върхови постижения в праховата металургия

Знаете ли, че австрийската група Plansee има клиенти в 50 държави, на които доставя продукти от високотехнологичните материали молибден и волфрам? Продукти, които издържат на най-високи химични, механични или топлинни натоварвания.

Особено важно място заемат изследователската дейност и постоянното усъвършенстване на материалите. Наскоро двама от сътрудниците от отдела за високопроизводителни материали – една от общо четирите сфери на дейност на Plansee-Gruppe – получиха отличия за научноизследователската си дейност на тема легиране на волфрам с калий. Резултатите от техните научни изследвания показват, че и най-малките количества калий се отразяват положително върху стабилността на формата и температурата на волфрама. При оптимално дозиране този високотехнологичен материал може да издържи на температури до 3 100°C: той се използва в модерни ксенонови лампи с електрическа дъга в сферата на дигиталните кинопроектори.

Високият процент на оборотите (повече от 30%), които се реализират от нови продукти, доказва, че Plansee-Gruppe напълно заслужено се слави като „фирма с върхови постижения в праховата металургия". С какви специални качества на материалите да разполагат продуктите, решават клиентите на индустриите на бъдещето - автомобилната, енергийната, електронната, полупроводниковата или медицинската техника.
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA