Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Vrhunski uspjesi u metalurgiji praha

Jeste li znali da austrijska firma Plansee-Gruppe snabdijeva klijente proizvodima od materijala visoke tehnologije molibdena i volframa u 50 zemalja? Proizvodi koji mogu izdržati najveća hemijska, mehanička ili termička opterećenja.

Istraživanje i stalni dalji razvoj materijala nalaze se u središtu naše pažnje. Nedavno su 2 saradnika iz Plansee Hochleistungswerkstoffe – jednog od ukupno 4 poslovna područja firme Plansee-Gruppe – dobili odlikovanje za svoj istraživački rad na temu volframa obogaćenog kalijem. Rezultati njihovih istraživanja pokazuju kako najmanje količine kalija pozitivno djeluju na stabilnost oblika i temperature volframa. Pri optimalnom doziranju ovaj materijal visoke tehnologije može izdržati temperature do 3100°C. Koristi se na primjer u modernim ksenon lučnim lampama sa kratkim svjetlom za digitalne kino projektore.

Veliki procenat prodaje novih proizvoda od više od 30% dokazuje da je firma Plansee-Gruppe više nego dorasla zahtjevu za „vrhunski uspjeh u metalurgiji praha". Kojim posebnim osobinama materijala ovi proizvodi raspolažu, odlučuju kupci iz industrija budućnosti, kao što su automobilska, energetska, elektronička industrija, industrija poluvodiča ili medicinske tehnike.
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA