Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Excelenţă în metalurgia pulberilor

Ştiaţi că grupul austriac Plansee deserveşte clienţi din 50 de ţări cu produse din materialele tehnologice de vârf din molibden şi tungsten? Sunt produse care rezistă celor mai înalte sarcini chimice, mecanice sau termice.

O poziţie importantă este ocupată de cercetarea şi dezvoltarea continuă a materialelor. Recent, doi angajaţi ai companiei Plansee din domeniul materiale cu performanţă înaltă – unul din cele 4 domenii de activitate ale grupului Plansee – au fost premiaţi pentru lucrarea lor de cercetare cu tema tungsten dotat cu potasiu. Rezultatele cercetării lor arată faptul că cele mai mici cantităţi de potasiu au un efect pozitiv asupra stabilităţii formei şi a temperaturii tungstenului. Acest material high-tech poate rezista la temperaturi de până la 3.100°C, la o dozare optimă: de exemplu, poate fi întâlnit în lămpile xenon moderne pentru proiectoarele de cinematograf.

Cota înaltă de vânzări de peste 30% de produse noi dovedeşte că grupul Plansee se ridică la nivelul titlului de “performanţe de top în metalurgia pulberilor”. Clienţii din industriile de viitor precum industria automobilelor, a energiei, a electronicii, a semiconductorilor şi a tehnologiei medicale decid asupra proprietăţilor speciale care trebuie să fie deţinute de aceste produse.
Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA