Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Vrhunski dosežki v metalurgiji prahov

Ali ste vedeli, da avstrijska skupina Plansee z izdelki iz visoko tehnoloških materialov molibden in volfram oskrbuje kupce v 50 državah? Gre za izdelke, ki vzdržijo najvišje kemične, mehanske ali toplotne obremenitve.

Podjetje veliko pozornosti posveča raziskovanju in stalnemu nadaljnjemu razvoju materialov. Nedavno sta bila dva sodelavca Planseejevega sektorja visokotehnoloških materialov – gre za eno izmed štirih področij, na katerih deluje skupina Plansee – nagrajena za svoje raziskovalno delo o volframu, ki mu je dodan kalij. Rezultati raziskav kažejo, da najmanjše količine kalija pozitivno vplivajo na toplotno in oblikovno stabilnost volframa. Pri optimalnem odmerjanju lahko ta visoko tehnološki material vzdrži temperature do 3.100 °C.  Uporabljajo ga na primer v modernih ksenonskih obločnicah za digitalne kinoprojektorje.

Visok delež prometa iz prodaje novih izdelkov, ki krepko presega 30 %, dokazuje, da skupina Plansee več kot upravičuje težnjo po vrhunskih dosežkih v metalurgiji prahov. O posebnih lastnostih materialov za izdelke odločajo kupci, ki prihajajo s področja industrij prihodnosti, kot so avtomobilska tehnika, energetika, elektronike, polprevodniki ali medicinska tehnika.
Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA