Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Vrhunski rezultati u metalurgiji praha

Da li ste znali da austrijska grupa Plansee snabdeva kupce iz 50 zemalja proizvodima od visoko tehnoloških materijala molibdena i volframa? To su proizvodi koji su postojani na najveća hemijska, mehanička ili termička opterećenja.

Visoko su rangirani istraživanja i stalna usavršavanja ovih materijala. Tek nedavno su 2 saradnika firme Plansee Hochleistungswerkstoffe /visokoučinski materijali/ – što je jedno od ukupno 4 područja rada preduzeća Plansee-Gruppe – nagrađena za svoj istraživački rad na temu volframa sa dodatkom kalijuma. Njihovi rezultati istraživanja pokazuju kako i najmanje količine kalijuma pozitivno utiču na stabilnost oblika i temperature volframa. Kod optimalnog doziranja ovaj Hightech-radni materijal može da izdrži i temperature do 3.100°C : on se, na primer, koristi u modernim ksenonovim svetiljkama sa kratkim svetlosnim lukom za digitalne kinoprojektore.

Veliko učešće novih proizvoda u prometu koje daleko premašuje 30% dokaz je da firma Plansee-Gruppe više nego udovoljava zahtevu „Vrhunskih rezultata u metalurgiji praha". O tome koje posebne osobine materijala imaju ovi proizvodi, odlučuju kupci iz industrija budućnosti, kao što su industrija automobila, energetika, industrija elektronike, poluprovodnika ili medicinske tehnike.
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA