Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Pregled

Prihodnost pripada mestu, predvsem Dunaju: glavno mesto Avstrije je leta 2017 svetovalno podjetje Mercer že osmič zapored imenovalo za mesto z najboljšo kakovostjo življenja na svetu. Tudi tisti, ki so začasno na delu v Avstriji, cenijo Dunaj. Ta metropola ob Donavi je na področjih kakovosti vode, zdravstvene oskrbe, kanalov, javnega prevoza in šole dosegla najvišje število točk. Povsem razumljivo je torej, da so avstrijske in zlasti dunajske nepremičnine priljubljeni investicijski objekti.

Nepremične so trenutno edina možnost dobičkonosnega in trajnostnega vlaganja kapitala. Prestrukturiranje svetovnega gospodarstva in pričakovani prirastek prebivalstva v deželah na meji razvitosti in deželah v razvoju povečujejo potrebo po privlačnih nepremičninah.  Želja po individualnosti raste po vsem svetu, meje med bivanjem in delom postajajo nejasne, urbana področja rastejo. Ponudniki nepremičnin reagirajo na ta razvoj s fleksibilnimi ponudbami in z inovativnimi nastavki upravljanja.

Avstrijska tradicionalna podjetja poznajo tržišče v državi, svetovanje in posredovanje glede nepremičnin v Avstriji pa poteka tudi čezmejno in temelji na dobrih in zgodnjih stikih ter omrežnih povezavah v vzhodnih sosednjih državah. Tudi nepremičninski oddelki avstrijskih bank imajo obsežno znanje o trgu v CEE in dolgoletne stike.  

Avstrijski strokovnjaki nepremičninske branže in upravljanja z nepremičninami izvajajo storitve za vse tipe objektov, od razvoja projektov, vzdrževanja in popravil do klasičnega upravljanja nepremičnin in facility managementa do ocenjevanja portfelja in naložbenega nepremičninskega svetovanja. 

Naložbeni objekti

Nizke obresti vodijo v to, da priljubljenost nepremičnin kot vrsta naložbe raste.  Med letoma 2010 in 2015 so cene stanovanj v povprečju zrasle za več kot 20%. Poleg zveznega glavnega mesta Dunaj se investitorji trenutno osredotočajo na deželna glavna mesta kot so Salzburg, Gradec in Linz. 

Velik interes je trenutna za hiše z oddanimi stanovanji in lastniška stanovanja. Prinašajo povečanje vrednosti in tekoče donose iz najemnin. Avstrijski nepremičninski strokovnjaki svoje stranke spodbujajo pri njihovih odločitvah glede lege, infrastrukture in velikosti stanovanja.  

Nepremičninski posredniki s kompletno storitvijo prevzemajo oceno nepremičnine, oceno portfelja in svetovanje glede vlaganja v nepremičnine, razvoj projekta, skrbno preverjanje poslovanja, upravljanje portfelja in financiranje ter kontroling nepremičnin. 

Trajnost

Pomen trajnosti in ekologije se bo v arhitekturi, nepremičninskem gospodarstvu, pri gradnji hiš in mest še naprej povečeval. Varčna uporaba gradbenega zemljišča, uporaba zdravih in naravnih materialov in ekološka rekuperacija energije igrajo pri izbiri stanovanja vedno večjo vlogo. 

Avstrijski nepremičninski strokovnjaki poznajo trende in inovativne rešitve. Energijska samozadostnost in energijska učinkovitost v gradnji in upravljanju stavb, gradnja in bivanje z lesom ali povečevanje učinkovitosti z digitalizacijo v gradnji in upravljanju stavb (BIM) - podjetja te branže so pripravljena na prihodnost.

Natisni