Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Tržište rada

Ljudi na radnom mjestu © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Jedna bitna prednost Austrije kao gospodarskog središta leži u njezinoj kvalificiranoj i visoko motiviranoj radnoj snazi: austrijski posloprimci su u svjetskom vrhu. Unatoč visokoj stopi zaposlenosti, u Austriji postoji velika rezerva u stručnim radnicima.

Kvalificirana i motivirana radna snaga

Austrijski posloprimci su posebno motivirani. Identificiraju se u visokoj mjeri s ciljevima svojih poslodavaca što se odražava u visokoj kvaliteti austrijskih proizvoda. Iako je i ovdje ponuda stručne radne snage dosta ograničena, situacija u Austriji je daleko bolja nego u drugim industrijskim zemljama.

Austrijsko tržište rada u brojkama

Godine 2018. u Austriji je bilo 3,74 milijuna nesamostalno zaposlenih, od toga 2.000.000 muškaraca i 1.740.000 žena. 73,9% svih zaposlenih radilo je u ovom razdoblju u uslužnom sektoru, 25,4% u industriji i manje od 1% je radilo u poljoprivredi i šumarstvu.

Austrijska gospodarska stabilnost se odražava u visokom stupnju zaposlenosti. Ne samo unutar EU nego i na svjetskom planu, Austrija sa svojom niskom stopom nezaposlenosti drži visoku poziciju. Unatoč niskoj stopi nezaposlenosti od 4,8% Austrija raspolaže velikim potencijalom raspoloživih stručnjaka.

Bitna prednost Austrije kao poslovnog središta je kvalificirana i visoko motivirana radna snaga. Visoka lojalnost austrijskih zaposlenika i njihova identifikacija s ciljevima poduzeća bitni su faktori za visoki standard proizvodnje i kvalitete. Na međunarodnoj ljestvici Austrija se nalazi na petom mjestu iza Danske, Norveške, Irske i Švicarske.

Dokumenti za preuzimanje na temu

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA