Evästeasetukset

Tässä voit tarkastella tai muuttaa www.advantageaustria.org-sivustolla ja sen aliosoitteissa käytettävien eri työkalujen evästeasetuksia.


Tallenna asetukset
Advantage Austria Näytä navigointi

Koulutusjärjestelmä

luokka © photocase.com/jomi

© photocase.com/jomi

Yksi Itävallan koulutusjärjestelmän tunnusomaisia piirteitä on talouselämän ja oppilaitosten laaja yhteistyö. Kaksijakoista koulutusjärjestelmää, joka sovittaa yhteen teoreettisen ja käytännöllisen opetuksen, käytetään sekä oppisopimusta vaativiin ammatteihin että toisen asteen ammattikouluissa.  

Käytännönläheinen koulutus

Kaksijakoista koulutusjärjestelmää, joka sovittaa yhteen teoreettisen ja käytännönläheisen opetuksen, käytetään sekä oppisopimuskoulutusta vaativiin ammatteihin että toisen asteen ammattikouluissa. Oppisuunnitelmat ja kurssit räätälöidään talouselämn vaatimuksien mukaisesti. Harjoittelijat saavat ammattimaisen koulutuksen yrityksissä ja kokemuksen käytännön työstä. Tutkimuksen ja kehitystoiminnan viimeisiä tuloksia käytetään hyväksi käytännönläheisellä tavalla yhteistyöprojektien, esimerkiksi tutkielmien, väitöskirjojen tai oppilastöiden osalta, joita koulut laativat yhteistyössä talouselämän kanssa.

Tätä kaksijakoista lähestymistapaa pidetään esikuvallisena Euroopassa. Ulkomaalaiset sijoittajat arvostavat Itävallan työntekijöiden erikoisosaamista ja perusteellista taitotietoa.

Itävallalla on laaja verkosto korkeakoulutasoisia koulutuslaitoksia. Näihin lukeutuvat 21 ammattikorkeakoulua, 22 julkista yliopistoa ja 13 yksityistä yliopistoa. Ammattikorkeakoulut, jotka tarjoavat yhteensä 393 opintolinjaa, ovat erityisesti suuntautuneet yritysten tarpeisiin ja niillä on tiivis yhteistyö teollisuuden kanssa. Yli 47% tarjotuista ammattikorkeakoulujen opinto-ohjelmista on järjestetty työn ohessa suoritettavaksi.

Koulutusjärjestelmän urasuuntautuneisuus

Käytäntöön suuntautuneisuuden lisäksi itävaltalainen koulutusjärjestelmä asettaa etusijalle erikoistumisen. Opiskelijoilla on mahdollisuus saavuttaa erikoisalojen taitotiedon korkea taso, joko kaupallisissa tai teknisissä toisen asteen oppilaitoksissa. Esimerkiksi koneenrakennuksen tekninen ammatikoulu tarjoaa yli 10 erilaista erikoistumisohjelmaa.

Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA