Evästeasetukset

Tässä voit tarkastella tai muuttaa www.advantageaustria.org-sivustolla ja sen aliosoitteissa käytettävien eri työkalujen evästeasetuksia.


Tallenna asetukset
Advantage Austria Näytä navigointi

R&D-toiminta

blades of grass with drops of water © photocase.com/Patzita

© photocase.com/Patzita

Tutkimussijantipaikkana Itävalta on nousukurssilla. Tutkimuksen osuuden ollessa yli 3% bruttokansantuotteesta, Itävalta investoi tutkimukseen reilusti yli EU-keskiarvon. Yli 60 toimialaklusteria ja räätälöityä innovaatio-tukiohjelmaa takaavat talouselämän ja tieteiden optimaalisen verkostoitumisen.

Innovaatiolla on pitkät perinteet Itävallassa

Itävallalla on pitkät perinteet kaikkialla maailmassa tunnetuissa keksinnöissä. Tiesitkö, että ompelukoneen keksi itävaltalainen Josef Madersperger? Tai että laivoissa käytettävän potkurin keksi myös itävaltalainen Josef Ressel? Ei kannata myöskään unohtaa Porscheista tunnettua Ferdinand Porschea tai pH-neutraalin penisilliinin kehittänyttä tirolilaista Biochemie Kundlia (nykyään Novartiksen tytäryhtiö). Itävaltalaisten innovatiivisuus ei ole ehtynyt nykyäänkään.

Tutkimus luo uusia mahdollisuuksia

Itävalta ja sen osavaltiot investoivat vuonna 2016 yhteensä 3,8 miljardia euroa tutkimukseen ja kehitykseen. Tämän lisäksi tulevat yritysten T&K investoinnit, jotka ovat yhteensä yli 5,1 miljardia euroa.

Itävallan menestysmalli tarjoaa optimaaliset olosuhteet kansainvälisille yrityksille, kuten Baxalta:lle, BMW:lle, Bosch:lle, Infineon:ille tai Novartikselle, jotka yhdistävät T&K ja osaamiskeskuksessa Itävallassa. Huippuluokan tutkimus, innovatiiviset spin-offit, klusterit ja kansainväliset suuret toimijat huolehtivat siitä, että loistavista ideoista kehittyy markkinakelpoisia tuotteita ja palveluita.

Niinpä käytännöllisten sovellusten tai älykkäiden tietosuojajärjestelmien taustalta löytyy huipputeknologiaa ”Made in Austria”. Syöpätutkimus, älykkäät sähköverkot tai tulevaisuuden sähköverkostot vahvistavat perinteisesti vahvoja toimialoja, kuten koneenrakennus- ja ajoneuvoteollisuutta, ympäristöteknologiaa ja innovatiivisia materiaaleja sekä metalliteollisuutta, jotka ovat vientisuuntautuneita teollisuudenaloja.

COMET (Competence Centers for Excellent Technologies) tukiohjelman 47 osaamiskeskusta edistävät kohdennetusti teollisuuden ja tieteen välistä yhteistyötä huipputeknologioiden saralla.

Suuret kansainväliset lääkeyritykset luottavat Grazin Research Center Pharmaceutical Engineering (RCPE) tietotaitoon lääketieteellisessä prosessi- ja tuotekehityksessä.

Maineikkaassa syöpäterapian kompetenssikeskuksessa Oncotyrol:issa Insbrukissa sovelletaan uusia tutkimustietoja genomiikassa, proteomiikassa ja metabolomiikassa kliiniseen syöpälääketieteeseen.

Wiener Neustadtissa sijaitseva kompetenssikeskus Austrian Center for Medical Innovation and Technology (Acmit) , kehittää lääkerobotiikkaa, joka avaa uusia perspektiivejä " napinläpi-kirurgialle" (mini-invasiivinen toimenpide).

Bioenergy 2020+ tarjoaa Itävallassa sijaitsevilta tutkimuskeskuksiltaan menestyneitä innovaatioita biomassa ympäristöystävälliseen energiantuotantoon.

ABA-kotisivuilta löydätte mielenkiintoisia lukuja ja lisätietoja Itävallan tutkimuksen ja kehityksen aloilta.

Lataa aiheeseen liittyvät sivut

Päivitetty viimeksi
2018.04.24
Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA