Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

I&R sredina

Grashalme mit Wassertropfen © photocase.com/Patzita

© photocase.com/Patzita

Istraživačko središte Austrija nalazi se u pretjecajnoj traci. S udjelom izdataka za istraživanje od 3,19% bruto domaćeg proizvoda Austrija je daleko iznad prosjeka EU. Više od 60 strukovnih klastera i poticaji po mjeri za inovacije zaslužni su za optimalnu povezanost gospodarstva i znanosti.

Austrijsko istraživanje ima tradiciju

Sveukupno Austrija gleda na dugu istraživačku povijest sa svjetski poznatim otkrićima. Jeste li znali da je šivaći stroj izmislio Austrijanac Josef Madersperger? Ili da je brodski vijak osmislio Josef Ressel? Također se ne smije zaboraviti da je Porsche razvio Ferdinand Porsche ili da je penicilin stabilan u kiseloj sredini razvila tvrtka Biochemie Kundl iz Tirola. I današnja austrijska istraživačka sredina postiže uvažene rezultate.

Istraživanje otvara više mogućnosti

Austrijska savezna vlada i pokrajine investirat će u 2019. godini ukupno 4,3 mld. EUR u istraživanje i razvoj. Uz ovaj iznos sama poduzeća će uložiti dodatnih 6,3 mld. EUR u R&D.

Austrijski model uspjeha stvara optimalne uvjete za međunarodna poduzeća poput BMW-a, Bosch-a, Infineon-a ili Novartis-a, koji u Austriji objedinjuju centre za I&R i izvrsnost. Vrhunsko istraživanje, inovativni spin offovi, klasteri i međunarodni veliki igrači zaslužni su za nastanak za tržište zrelih proizvoda i usluga iz inspirirajućih ideja.

Tako se praktične aplikacije ili inteligentni sustavi za sigurnost podataka temelje na high tech tehnologiji "Made in Austria". Istraživanje raka, pametne mreže ili inteligentne strujne mreže budućnosti nadopunjuju tradicionalno snažna područja poput proizvodnje strojeva i vozila, tehnologije zaštite okoliša, inovativnih materijala i metaloprerađivačke industrije, koji su izvozno orijentirani prvaci.

47 centara izvrsnosti poticajne inicijative COMET (Competence Centers for Excellent Technologies) ciljano potiče suradnju između industrije i znanosti u vodećim tehnologijama.

Tako su velika međunarodna farmaceutska poduzeća dala svoje povjerenje know-how-u istraživačkom centru za farmaceutski procesni i proizvodni razvoj u Grazu Research Center Pharmaceutical Engineering (RCPE) .

U renomiranom centru izvrsnosti za terapiju raka Oncotyrol u Innsbrucku prenose se nova saznanja iz područja Genomics, Proteomics i Metabolomics u kliničku medicinu o tumoru.

Austrian Center for Medical Innovation and Technology (Acmit) poduzeće sa sjedištem u Bečkom Novom Mjestu za razvoj medicinske robotike, otvara nove perspektive za „kirurgiju uz minimalnu invaziju“.

Bioenergy 2020+ nudi s više istraživčkih sjedišta u Austriji uspješne inovacije na području ekološkog dobivanja energije iz biomase.

Zanimljive brojke i dalnje informacije o području istraživanja i razvoja u Austriji pronaći ćete na web stranici austrijske agencije za poticanje ulaganja ABA .

Dokumenti za preuzimanje na temu

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA