Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Področje raziskav in razvoja

Travna bilka z vodnimi kapljicami © photocase.com/Patzita

© photocase.com/Patzita

Raziskovalna lokacija Avstrija žanje uspehe. Delež, ki ga Avstrija namenja raziskavam, znaša več kot 3,19 % bruto domačega proizvoda, kar je precej nad povprečjem Evropske unije. Več kot 60 panožnih grozdov ter prilagojeni programi za sofinanciranje inovacij zagotavljajo optimalno mreženje gospodarstva in znanosti.

Avstrijske raziskave imajo tradicijo

Avstrija se lahko ozre na dolgo zgodovino na področju raziskovanja s svetovno znanimi iznajdbami. Ali ste vedeli, da je šivalni stroj iznašel Avstrijec Josef Madersperger? In ladijski vijak Josef Ressel? Seveda ne smemo pozabiti, da je Porscheja izumil Ferdinand Porsche in da je tirolsko podjetje Biochemie Kundl iznašlo penicilin, ki je odporen na kisline. Seveda pa tudi sedanje avstrijsko področje raziskav prinaša številne opazne dosežke.

Z raziskavami več možnosti

Zvezna in deželne vlade bodo leta 2019 za raziskave in razvoj namenile skupaj približno 4,3 milijarde evrov. K temu je potrebno prišteti še skoraj 6,3 milijarde evrov, ki so jih v raziskave in razvoj investirala avstrijska podjetja.

Avstrijski model uspeha ustvarja optimalne pogoje za mednarodna podjetja kot so BMW, Bosch, Infineon in Novartis, ki imajo v Avstriji svoje R&R ter kompetenčne centre. Raziskave na najvišji ravni, inovativni spin-offi, grozdi in mednarodni velikani zagotavljajo, da se inovativne ideje spremenijo v uspešne tržne izdelke in storitve.

Tako se v številnih praktičnih aplikacijah ter inteligentnih sistemih za varnost podatkov skriva visoka tehnologija "made in Austria". Raziskave na področju raka, pametna omrežja in inteligentna omrežja prihodnosti dopolnjujejo že tradicionalno močna področja, kot so mehanski in avtomobilski inženiring, okoljske tehnologije in inovativni materiali, oziroma kovinsko industrijo, ki služi kot ponudnik izvozno usmerjene tehnologije.

47 kompetenčnih centrov, ki delujejo v okviru avstrijske pobude financiranja COMET (Competence Centers for Excellent Technologies), spodbuja sodelovanje med industrijo in znanostjo na področju vrhunskih tehnologij.

Velika mednarodna farmacevtska podjetja stavijo pri razvoju farmacevtskih procesov in izdelkov na know-how graškega raziskovalnega centra Research Center Pharmaceutical Engineering (RCPE) .

V Oncotyrolu , priznanem kompetenčnem centru za rakovska obolenja v Innsbrucku, nova spoznanja na področju genomike, proteomike in metabolomike uspešno prenašejo v klinično medicino.

The Austrian Center for Medical Innovation and Technology (Acmit) , kompetenčni center v Wiener Neustadtu, specializiran za razvoj medicinske robotike, odpira nove možnosti na področju laparoskopije (minimalno invazivne kirurgije).

Bioenergy 2020+ , ki se ponaša z več raziskovalnimi lokacijami v Avstriji, zagotavlja uspešne inovacije na področju okolju prijaznega pridobivanja energije iz biomase.

Zanimive podatke in druge informacije s področja raziskav in razvoja v Avstriji najdete na spletni strani Avstrijske poslovne agencije ABA .

Povezane datoteke

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA