Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Помощи за научноизследователска и развойна дейност

Пари за подпомагане © photocase.com/koli

© photocase.com/koli

Съгласно правото на Европейския съюз разходите за научноизследователската и развойната дейност би следвало да се класифицират най-общо като средства, подлежащи на подпомагане – и то независимо от местоположението на инвестицията и големината на предприятието.

Субсидиите за изследванията се осъществяват директно чрез помощи, кредити и гаранции и индиректно чрез изследователска премия, която осигурява данъчни облекчения за разходи за развойна и изследователска дейност. Условията за отпускане на субсидии зависят от вида на изследователското начинание и големината на компанията.

Данъчна субсидия за изследвания: Изследователска премия

За разходите, които се правят за изследвания и експериментални проучвания компаниите могат впоследствие да кандидатстват за изследователска премия в размер на 12 % върху направените разходи за изследванията. За изследвания по поръчка премията върху направените разходи не може да надвишава 1 мил. евро за една отчетна година.

За кандидатстване за изследователска премия при вътрешнофирмени изследвания е необходимо да се представи становище на Австрийското дружество за субсидиране на изследванията. Премията се начислява като добавка към разходната сметка на данъчно задълженото лице.

Следните Агенции за субсидиране подпомагат компаниите провеждащи изследвания с широк спектър от мерки и услуги по субсидирането:

Австрийското дружество за субсидиране на изследванията (FFG)

Австрийското дружество за субсидиране на изследванията е централната институция за субсидиране и финансиране на приложни изследвания, технологии и иновации.

Austria Wirtschaftsservice (aws)

Като финансираща и субсидираща банка на Република Австрия aws подпомага създаването на ориентирани към изследвания и технологии компании, като предоставя кредити с изгодни лихви, помощи и гаранции.

Logo ABA-Invest in Austria © Austrian Business Agency
Източник:
ABA - Invest in Austria
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA