Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése

K+F támogatások

Támogatási pénz © photocase.com/koli

© photocase.com/koli

A kutatás és fejlesztés területén eszközölt ráfordításokat az Európai Unió jogrendje szerint általában támogatandónak kell minősíteni – méghozzá a beruházás telephelyétől és a vállalkozás méretétől függetlenül.

A kutatási támogatások közvetlen formái a szubvenciók, hitelek és felelősségvállalások, közvetett formái pedig a K&F kiadások kutatási térítései és adókedvezményei. A kutatási feltételek a kutatási terület és a vállalatméret függvényei.

A kutatások adótámogatása: kutatási térítés

A kutatás ill. kísérleti fejlesztés során jelentkezett kiadások tekintetében a cégek utólag kérhetik a kutatási ráfordítások (kiadások) 12%-os visszatérítését. A megbízásos kutatások területén a ráfordítások (kiadások) után igénybe vehető visszatérítés mértéke pénzügyi évenként legfeljebb 1 millió Euró.

A saját hatáskörben végzett kutatások utáni térítések érvényesítéséhez az Osztrák Kutatástámogatási Társaság (FFG) jóváhagyása szükséges. A visszatérítés ekkor az adóköteles igénylő adószámláján kerül jóváírásra.

Az alábbi kutatási ügynökségek támogatják a kutatni vágyó cégeket kutatási intézkedések és szolgáltatások széles palettájával:

Osztrák Kutatástámogató Társaság (FFG)

Az FFG az alkalmazás-orientált kutatások, technológiák és innovációk támogatásának és finanszírozásának központi intézménye.

Austria Wirtschaftsservice (aws)

Az aws Ausztria finanszírozási és támogatási bankjaként kutatás- és technológia-orientált cégek alapítását támogatja többek között kedvezményes kamatozású ERP hitelekkel, szubvenciókkal és garanciákkal.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA