Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Fonduri pentru cercetare şi dezvoltare

Förder-Geld © photocase.com/koli

© photocase.com/koli

Cheltuielile pentru activitatea de cercetare şi dezvoltare sunt clasificate conform regulilor Uniunii Europene, respectiv indiferent de locul unde se investeşte şi de mărimea societâţii.

Promovarea cercetării se face în mod direct prin garanţii sau credite, iar în mod indirect prin prime pentru cercetare incluse în bugetele alocare C&D. Condiţiile de promovare sunt funcţie de tipul proiectului de cercetare şi de mărimea companiei.

Tax incentives pentru cercetare: primele pentru cercetare

Pentru cheltuielile pentru cercetare, respectiv dezvoltările experimentale, firmele pot beneficia de prime în valoare de 12% din cheltuielile de cercetare. Aceste prime pot ajunge şi până la valoarea de 1 mil. euro pe fiecare an financiar.

Pentru accesarea fondului de prime pentru cercetarea din cadrul companiilor este necesară consultarea cu Agenţia Austriacă pentru Promovarea Activităţii de Cercetare (FFG). Prima pentru cercetare este acordată din fondurile strânse în urma taxării companiilor.

Următoarele agenţii de promovare sprijină firmele care doresc să dezvolte activităţi de cercetare, printr-o ofertă foarte generoasă.

Agenţia Austriacă de Promovare a Cercetării  (FFG)

FFG este o instituţie centrală pentru promovarea şi finanţarea cercetării aplicate, a tehnologiei şi a inovaţiei.

Austria Wirtschaftsservice (aws)

În calitatea sa de bancă pentru finanţare şi promovare a Austriei aws sprijină întemeierea companiilor orientate către cercetare şi dezvoltare şi start-up-urile prin acordarea printre altele a unor garanţii şi credite de tip erp.

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA