Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Основни направления в австрийската научноизследователска и развойна дейност

Изследовател изчислява на дъската © photocase.com/bearhimself

© photocase.com/bearhimself

Специалните области на научноизследователската дейност и центровете за компетентност осъществяват ефективната връзка между науката и икономиката.

Австрийската научноизследователска дейност се развива динамично. Благодарение на големия брой университети, специализирани висши училища, извън университетски центрове за Н&РД, иновативни spin-offs и МСП, браншови клъстера и Н&РД централи на големи международни концерни се гарантира непрекъснатия процес на превръщане на творческите идеи в готови за пазара продукти и услуги. Високи технологии "Made in Austria" са базата за приложен софтуер (apps), както и за интелигентни системи за защита на данни.

Значими умове в биотех-лаборатории създават ефективни лекарства срещу рака. "Smart grids" - интелигентни електропреносни мрежи на бъдещето се изследват интензивно. А и опазването на природните ресурси е ключова тема в почти всички области на иновации в Австрия.

Основните направления в научноизследователската дейност с многобройни австрийски центрове за компетентност са следните:

Logo ABA-Invest in Austria © Austrian Business Agency
Източник:
ABA - Invest in Austria
Последна актуализация на:
2018.04.25
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA