Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Образование

Ученичка с книга © photocase.com/Aridula

© photocase.com/Aridula

Австрийската образователна система се смята за образцова в Европа и е ключов фактор за икономическия успех на Австрия.

Австрийската образователна система

Австрийската образователна система принадлежи към най-добрите в света. Една от особеностите на австрийската образователна система е тясната връзка между икономиката и образованието. Австрия предлага на младежите една дуална образователна система , т.е. обучение плюс професионално училище. В координация със заводите и предприятията училищата гарантират, че образованието е съобразено с изискванията. Заедно с професионалните училища има и средни технически учебни заведения, предлагащи обучение във всички дисциплини. Резултатите от научноизследователската и развойната дейност се прилагат в практиката рамките на общи проекти между училищата и икономиката, например дипломни проекти или проекти в рамките на практическата фирмена работа. След това човек може да започне да се занимава с професията или да следва в някое от около 21-те специализирани висши училища, 22-те обществени или 13-те частни университета.

Австрийската образователна система се отличава с високото си ниво и гъвкавостта си: тя окуражава и подпомага започващите наново или по-късно образованието си, избиращите нова специалност и жадните за квалификация. Австрийците са европейски шампиони в областта на квалификацията.

Международни образователни предложения

Не е нужно чуждестранните инвеститори да се отказват от възпитанието на децата си на майчиния им език. Не само разнообразната програма за свободното време в една сигурна среда се грижи за това чуждестранните мениджъри бързо да се почувстват в Австрия като у дома си.

Най-важните международни училища и университети в Австрия са:


Курсове по немски език предлагат реномирани институти като Гьоте-институт, Виенския университет и много вечерни университети и курсове за възрастни.
Logo ABA-Invest in Austria © Austrian Business Agency
Източник:
ABA-Invest in Austria
Последна актуализация на:
2019.05.10
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA