Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Instruire

Schülerin mit Buch © photocase.com/Aridula

© photocase.com/Aridula

Sistemul austriac de dezvoltare profesională este privit la nivel internaţional ca un model şi reprezintă un factor cheie pentru succesul economic al Austriei.

Sistemul austriac de instruire

Sistemul austriac de instruire este unul dintre cele mai bune din lume. O particularitare a acestui sistem o reprezintă legutura strânsă între economie şi instruire. Austria oferă tineretului un Sistem de instruire dualist , aşadar predare de cunoştinţe teoretice şi dobândirea de abilităţi practice. Fiind în concordanţă cu solicitările firmelor, şcolile pot fi sigure că instruirea teoretică răspunde cerinţelor acestora. Pe lângă şcolile profesionale există multe unităţi de învăţământ (HTL) pentru toate dişciplinele. În proeictele comune desfăşurate între şcoli şi departamente ale economiei, spre exemplu proiectele de absolvire, sau proiectele ce presupun colaborarea cu firmele se transpun în practică rezultate ale activităţii de cercetare şi dezvoltare. După absolvirea acestora se poate începe o activitate profesională sau studia la cele 21 universități de științe aplicate, 22 universităţi publice sau 13 universităţi particulare.

Sistemul austriac de instruire se caracterizează printr-un nivel ridicat de flexibilitate: cei ce doresc să se perfecţioneze în domeniul lor de activitate, în domenii conexe, sau în orice alt domeniu sunt încurajaţi şi susţinuţi. Austriecii sunt maeştri europeni în perfecţionare. 

Oferte internaţionale de perfecţionare

Investitorii austrieci nu sunt nevoiţi să renunţe la educaţia copiilor lor în limba maternă. În afară de acest lucru şi flexibilitatea programului îi determină pe managerii străini, care lucrează în Austria să se simtă aici ca acasă.

Cele mai importante şcoli şi universităţi internaţionale austriece sunt:


Cursuri de limbă germană sunt puse la dispoziţie de institute renumite precum Institutul Goethe, dar şi de universitatea din Viena sau de universităţi populare.
Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA