Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Izobrazba

Šolarka s knjigo © photocase.com/Aridula

© photocase.com/Aridula

Avstrijski izobraževalni sistem velja za vzor širom Evrope in je ključni dejavnik za uspeh gospodarske lokacije Avstrije.

Avstrijski izobraževalni sistem

Avstrijski izobraževalni sistem sodi med najboljše na svetu. Posebnost avstrijskega izobraževalnega sistema je tesna povezanost med gospodarstvom in izobraževanjem. Avstrija nudi mladim dualni izobraževalni sistem , torej kombinacijo poklicnega izobraževanja in praktičnega usposabljanja. Šole skupaj s podjetji zagotavljajo, da izobrazba ustreza zahtevam na trgu. Poleg poklicnih šol so na voljo še višje tehnične šole (HTL) za najrazličnejše panoge. V skupnih projektih med šolami in gospodarstvom, npr. diplomskimi projekti ali projekti v okviru vajeniškega dela v podjetjih, se rezultati raziskav in razvoja uporabljajo v praksi. Potem je mogoče vstopiti v poklic ali nadaljevati s študijem - na voljo je okoli 21 visokih strokovnih šol, 22 javnih univerz in 13 zasebnih univerz.

Avstrijski izobraževalni sistem odlikujeta visoka kakovost in prilagodljivost. Tudi tiste, ki želijo zamenjati kariero ali se odločijo za izobraževanje nekoliko kasneje, ter vse željne nadaljnjega izobraževanja se vzpodbuja in podpira. Avstrijci so evropski prvaki v nadaljnjem usposabljanju.

Mednarodne izobraževalne ponudbe

Tuji investitorji se ne rabijo odpovedati vzgoji svojih otrok v njihovem maternem jeziku. Za hitro udomačitev tujih vodilnih delavcev in direktorjev se ne gre zahvaliti zgolj raznolikemu programu za prosti čas in varnemu okolju, eden izmed pomembnih dejavnikov je tudi ta.  

Najpomembnejše mednarodne šole in univerze v Avstriji so:

Jezikovne tečaje nemškega jezika nudijo številni priznani inštituti kot npr. Goethe inštitut, Dunajska univerza in številne ljudske univerze.
Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA