Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Kvalitet življenja

Erholung auf der grünen Wiese © photocase.com/nudi

© photocase.com/nudi

Od čiste okoline, preko bogatog kulturnog naslijeđa do doživljaja zemlje i ljudi, Austrija ima puno toga da ponudi. U kombinaciji sa visokim stepenom sigurnosti, optimalnih mogućnosti za kupovinu i slobodno vrijeme te visokim standardom, sve to doprinosi da je Austrija na prvom mjestu po životnom standardu zemalja Evropske Unije.

Vrijednost stvorena odmorom

Izbor lokacije primarno je uslovljen privrednim okvirima. Ali, vrhunski rezulati se mogu postići samo onda, kada se uposleni osjećaju ugodno u svojoj okolini. To je odlučujuća prednost za Austriju, jer po pitanju kvalitete življenja ona je nepobjediva u svijetu. Preduslovi odgovaraju svim zahtjevima: netaknuta priroda i prekrasni pejzaži, prirodni resursi, njegovane kulture, zelena polja i pašnjaci, čista voda, dobar kvaltet zraka i još mnogo toga. Ova prirodna blaga sparena sa najraznolikijom kulturnom ponudom, najvišim životnim standardom i sigurnošću, kao i najmanjim mogućim problemima zagađenosti životne sredine čine Austriju zemljom u kojoj se može ugodno živjeti.

Siguran život i imovina

Visok životni standard se odlikuje u niskoj stopi kriminaliteta, visokoj socijalnoj sigurnosti i atraktivnoj infrastrukturi za shopping- i bavljenje slobodnih aktivnosti.

Izvrsna njega od strane medicinskog stručnog personala i institucija vrhunske medicine kao i gusta mreža javnih i privatnih bolnica doprinose da sistem zdravstvene zaštite u Austriji spada u najbolje na svijetu.

link ka temi:

 
Kvalitet življenja
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA