Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Obrazovanje

Schülerin mit Buch © photocase.com/Aridula

© photocase.com/Aridula

Austrijski je obrazovni sustav cijenjen širom Europe i ključni je faktor gospodarskog uspjeha Austrije.

Austrijski obrazovni sustav

Austrijski obrazovni sustav ubraja se u najbolje na svijetu. Posebnost austrijskog obrazovnog sustava uska je suradnja između gospodarstva i obrazovanja. Mladima Austrija nudi dualni obrazovni sustav – zanatstvo i stručne škole. Škole u dogovoru s poduzećima osiguravaju usklađenost obrazovanja i potraživanja. Osim stručnih škola postoje i više tehničke škole (Höhere Technische Lehranstalten - HTL) za različite discipline. U zajedničkim projektima škola i gospodarstva kao što su n.pr. diplomski projekti ili projekti u sklopu vježbeničkog rada u tvrtkama, postižu se rezultati u istraživanju i razvijanju koji su važni za praksu. Nakon toga se može zaposliti ili studirati na jednoj od 21 visoke stručne škole, 22 javna sveučilišta ili 13 privatnih sveučilišta.

Austrijski obrazovni sustav odlikuje se visokim nivoom i svojom fleksibilnošću: bilo oni koji usred studija odustanu i odluče se za nešto drugo, ili oni koji kasno krenu studirati te oni koji se prekvalificiraju i koji su gladni daljnje izobrazbe – svi se ohrabljuju i potpomažu. Austrijanci su europski prvaci u daljnjoj izobrazbi.

Ponude međunarodnog obrazovanja

Inozemni investitori ne moraju se odreći odgoja svoje djece na njihovom materinskom jeziku. Raznovrstan program za iskorištavanje slobodnog vremena u sigurnom ambijentu nije jedini koji se brine za to da se inozemni menadžeri u Austriji brzo osjećaju kao kod kuće.

Najvažnije međunarodne škole i sveučilišta u Austriji su:


Tečajevi njemačkog jezika nude se u renomiranim institutima kao što je Goethe-Institut, ali i na Bečkom sveučilištu i mnogim narodnim sveučilištima.

Dokumenti za preuzimanje na temu

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA