Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Живеене и разноски за издръжка на живота

Мебел за сядане в жилищно помещение © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Австрия може да предложи много – от качеството на околната среда през богатото си културно наследство до преживяванията на страната и хората. В комбинация с изключителната сигурност и безопасност, оптималните възможности за пазаруване и прекарване на свободното време, високия жизнен стандарт и умерените разноски за издръжка на живота се получава едно оценявано от всички качество на живот.

Добро съотношение разходи-ползи

С културните си предложения Австрия принадлежи към най-разнообразните по отношение на развлеченията страни на света, но не и към най-скъпите. Разходите за живот във Виена са съвсем достъпни както показва и световната класация на Мърсър „Cost-of- Living Survey 2012“. Изследването, при което Виена е показала добро класиране с 48-то си място, оценява разходите за живот на изпратените на работа сътрудници в 214 големи градове в чужбина, в т.ч. разходи за наем, обществен транспорт, условия за прекарване на свободното време, както и за хранителни стоки и облекло.

Японската столица Токио е най-скъпия град за изпратени на работа в чужбина като изпреварва миналогодишния първенец Луанда /Ангола/. Осака е на трето място. Москва е на четвърто място и е най-скъпия европейски град следвана от Женева и Цюрих.

И в областта на наемите за офиси Австрия се причислява към най-изгодните местоположения в Централна Европа в сферата на наемите респ. покупните цени на жилищата и еднофамилните къщи. 

Logo ABA-Invest in Austria © Austrian Business Agency
Източник:
ABA-Invest in Austria
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA