Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Stanovanje i troškovi života

Stolica u dnevnoj sobi © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Od kvalitete okoliša, preko bogate kulturne baštine pa sve do doživljaja zemlje i ljudi, Austrija ima mnogo za ponuditi. U kombinaciji sa sigurnošću, optimalnim mogućnostima za kupovinu i slobodno vrijeme, visokim standardom življenja i prihvatljivim troškovima života rezultat je kvalieta života koju svi umiju cijeniti.

Dobar odnos troškova i korištenja

Sa svojom kulturnom ponudom Austrija spada među najzanimljivije zemlje svijeta, ali ne i među najskuplje. Trškovi života u Beču su povoljni, kako to „Cost-of- Living Survey 2017“ rangiranje gradova širom svijeta od Mercera pokazuje. Studija, po kojoj Beč zauzima dobro 78. mjesto, ocjenjuje troškove života radnika poslanih u inostranstvo u 209 velikih svjetskih gradova, u obzir su uzete cijene između ostalog npr. stanarine, javnog saobraćaja, ponude aktivnosti za slobodno vrijeme kao i životnij namirnica i odjeće.

Afrički grad Luanda je za strance na privremenom radu u inostranstvu najskuplji grad na svetu, koga prate Hongkong i Tokio. U evropskom poređenju rang listu najskupljih gradove predvode švajcarski gradovi Cirih, Genf i Bern, a za njima sledi Moskva.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA