Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Stanovanje i troškovi života

Stolica u dnevnoj sobi © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Od kvalitete okoliša, preko bogate kulturne baštine pa sve do doživljaja zemlje i ljudi, Austrija ima mnogo za ponuditi. U kombinaciji sa sigurnošću, optimalnim mogućnostima za kupovinu i slobodno vrijeme, visokim standardom življenja i prihvatljivim troškovima života rezultat je kvalieta života koju svi umiju cijeniti.

Dobar odnos troškova i korištenja

Sa svojom kulturnom ponudom Austrija spada među najzanimljivije zemlje svijeta, ali ne i među najskuplje. Trškovi života u Beču su povoljni, kako to „Cost-of- Living Survey 2012“ rangiranje gradova širom svijeta od Mercera pokazuje. Studija, po kojoj Beč zauzima dobro 48. mjesto, ocjenjuje troškove života radnika poslanih u inostranstvo u 214 velikih svjetskih gradova, u obzir su uzete cijene između ostalog npr. stanarine, javnog saobraćaja, ponude aktivnosti za slobodno vrijeme kao i životnij namirnica i odjeće.

Glavni grad Japana Tokio je najskuplji grad na svijetu za expatriate. Luanda (Angola), vodeća prošle godine, se sada nalazi na drugom mjestu, koju slijedi Osaka na trećem mjestu. U evropskim razmjerama najskuplja je Moskva, koju slijedi švajcarski gradovi Ženeva i Cirih.

Također kao i kod najma uredskog prostora, Austrija se kako u cijenama najma, tako i kupovine stanova ili obiteljskih kuća ubraja u najpovoljnije lokacije Srednje Evrope. 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA