Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése

Lakás- és életviteli költségek

Ülőbútor a nappaliban © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

A környezet minőségétől a gazdag kulturális örökségen át az ország és az emberek nyújtotta élményig Ausztria sok mindent kínál. A fejlett biztonságnak, az optimális bevásárlási és szabadidős lehetőségeknek, valamint a magas életszínvonalnak és a mérsékelt életviteli költségeknek köszönhetően mindenki által nagyra becsült életminőség adódik.

Jó költség-haszon arány

Kulturális kínálatával Ausztria ugyan a világ legszórakoztatóbb, de nem a legdrágább országai közé tartozik. Bécsben az életviteli költségek mérsékeltek, ahogy azt a Mercer cég "Cost-of-Living Survey 2012" elnevezésű, a világ összes városára kiterjedő rangsora is mutatja. A tanulmány, amely Bécset a 48. helyre rangsorolja, 214 nagyvárosban értékeli a külföldre küldött munkatársak olyan életviteli költségeit, mint pl. az albérlet, a tömegközlekedés, a szabadidős kínálat, valamint az élelmiszerek és a ruházkodás.

A kiküldetésben élők számára Japán fővárosa, Tokió a legdrágább város. Az előző év első helyezettje, Luanda (Angola), most a második helyen áll, a harmadik helyre pedig Oszaka került. Az európai összehasonlításban Moszkva lett a legdrágább város, megelőzve ezzel a két svájci várost, Genfet és Zürichet.

Ausztria az irodabérleti díjakhoz hasonlóan a lakások és családi házak bérleti díja, illetve vételára esetében is Közép-Európa kedvező telephelyei közé tartozik. 

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA