Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Bivanje in življenjski stroški

sedež v bivalnem prostoru © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Avstrija ima veliko ponuditi, od kakovosti okolja in bogate kulturne dediščine do doživetja dežele in ljudi. V kombinaciji z odlično stopnjo varnosti, optimalnimi nakupovalnimi in prostočasnimi možnostmi, visokim življenjskim standardom in zmernimi življenjskimi stroški se odraža kakovost življenja, ki jo vsi zelo cenijo.

Odlično razmerje med stroški in koristjo

S svojo kulturno ponudbo sodi Avstrija med najbolj zabavne dežele sveta, a ne tudi med najdražje. Življenjski stroški na Dunaju so cenovno dostopni, kot kaže tudi raziskava „Cost-of-Living Survey 2012“, ki jo je izvedla mednarodna agencija Mercer. Študija, ki Dunaj uvršča na 48. mesto, ocenjuje življenjske stroške izseljencev, zaposlenih pri mednarodnih koncernih in institucijah v 214 svetovnih mestih, pri čemer upošteva na primer stroške najemnine, javnih prevoznih sredstev, prostočasnih dejavnosti, hrane in oblačil.

Najdražje mesto za izseljence je japonska prestolnica Tokio. Luanda, glavno mesto Angole, ki je v preteklem letu zasedala vodilno pozicijo, je letos uvrščena na drugo mesto, na tretjem mestu sledi Osaka. Med evropskimi mesti je najdražja Moskva, sledita Ženeva in Zürich.

Prav tako kot pri najemninah za poslovne prostore sodi Avstrija tudi pri najemninah oz. kupninah za stanovanja in enodružinske hiše med najugodnejše lokacije v Srednji Evropi.

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA