Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju
Pretpostavljamo da ste iz Izaberite svoju državuPromena države

Stanovanje i troškovi života

Nameštaj za sedenje u dvenom boravku © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Od kvaliteta životne sredine preko bogate kulturne baštine do doživljavanja zemlje i ljudi - Austrija ima da ponudi mnogo toga. Izražena sigurnost, optimalne mogućnosti za kupovinu i korišćenje slobodnog vremena, visok životni standard i umereni troškovi života – kombinacija svih ovih elemenata proizvodi kvalitet života koji svi znaju da cene.

Dobar odnos cena i koristi

Sa svojom kulturnom ponudom, Austrija se ubraja u najzabavnije, ali ne i u najskuplje zemlje sveta. Prema Mercerevoj rang listi svetskih gradova “Cost-of- Living Survey 2012“ , troškovi života u Beču su itekako podnošljivi. Studija, prema kojoj Beč zauzima lepo 48. mesto, vrednovala je troškove života za strance na privremenom radu u 214 velegradova, kao što su najam stambenog prostora, javni prevoz, raspoložive vanposlovne aktivnosti kao i hrana i odeća.

Glavni grad Japana je za strance na privremenom radu u inostranstvu najskuplji grad na svetu. Luanda (Angola), prošlogodišnji prvorangirani, sada zauzima drugo mesto, a treće Osaka. U evoropskom poređenju Moskva predvodi, ispred švajcarskih gradova Genf i Cirih, rang listu najskupljih gradova.

Austrija pripada grupi najpovoljnijih lokacija u Srednjoj Evropi kako u pogledu troškova rentiranja poslovnog prostora, tako i u pogledu najma i kupovine stanova i porodičnih kuća.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA