Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Stanovanje i troškovi života

Sitzmöbel im Wohnraum © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Od kvalitetnog okoliša preko bogate kulturne baštine pa sve do doživljaja zemlje i ljudi, Austrija ima mnogo za ponuditi. U kombinaciji s izraženom sigurnošću, optimalnim mogućnostima kupovine i iskorištavanja slobodnog vremena te visokim životnim standardom, nalazi se na drugom mjestu svjetske ljestvice kvalitete života.

Dobar odnos troškova – koristi

Sa svojom se kulturnom ponudom Austrija ubraja u zanimljivije zemlje svijeta, ali ne i u najskuplje. Troškovi života u Beču su sasvim podnošljivi kao što to pokazuje globalni ranking gradova „Cost-of- Living Survey 2017“ tvrtke Mercer. Studija u kojoj se Beč nalazi na dobrom 78. mjestu, ocjenjuje troškove života u 209 gradova za radnike koji su poslani na rad u inozemstvo. U čimbenike koji se ocjenjuju ubrajaju se između ostaloga najamnina stana, javni prijevoz, ponuda za slobodno vrijeme, hrana i odjeća.

Afrički grad Luanda je globalno najskuplji grad za ekspatrijat, slijede ga Hong Kong i Tokio. U europskoj usporedbi najskupljih gradova vode švicarski gradovi Zürich, Ženeva i Bern, a u stopu ih slijedi Moskva.

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA