Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Учредяване на фирма

Лица с план © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Чуждестранните граждани могат да учредяват предприятия в Австрия, да поемат функциите по управлението им, както и да придобиват дружества. Тук ще откриете първите най-основни сведения, които са важни за Вас като инвеститор при учредяването на дружество, както и обстойната брошура „Учредяване на предприятие в Австрия”.

Дружествено право

Австрийското дружествено право предлага различни дружествени форми, които са съобразени със съответните нужди на предприятията в областта на данъчното право и на отговорността. Основно се различават капиталови и персонални дружества:

Капиталови дружества
  • Дружество с ограничена отговорност (Gesellschaft mit beschränkter Haftung/ GmbH)
  • Акционерно дружество (Aktiengesellschaft/ AG)
  • Европейско дружество (Societas Europea/ SE)

Персонални дружества
  • Събирателно дружество (Offene Gesellschaft/ OG)
  • Командитно дружество (Kommanditgesellschaft/ KG)
  • Дружество със съучастие (Stille Gesellschaft/ stG)
  • Гражданско дружество (Gesellschaft bürgerlichen Rechts/ GesbR)

Най-често срещаната дружествена форма в практиката е дружеството с ограничена отговорност ( Gesellschaft mit beschränkter Haftung / GmbH).

Подробна информация за дружественото право и за непосредствено свързаните с учредяването на дружества разпоредби можете да откриете в брошурата Учредяване на предприятиe в Австрия (на английски език) [pdf, 721.3kb]. Там ще намерите и основната информация, необходима за подготовката за разговорите с адвоката или данъчния консултант, списъка с основните пунктове около учредяването на дружеството, както и списъка на адресите, които могат да бъдат полезни по пътя на учредяването на предприятие.

Консултация за инвеститори

Ако като чуждестранен предприемач имате намерението да учредите фирма в Австрия, на Ваше разположение има множество възможности за консултиране и подпомагане.

За провеждането на необвързващ разговор във връзка с учредяването на дружество в Австрия се обърнете моля към Австрийската бизнес агенция ABA - Invest in Austria и си уговорете среща за провеждането на подробна, дискретна и преди всичко безплатна консултация:

Австрийска бизнес агенция ABA - Invest in Austria
Opernring 3
1010 Wien
Austria
 
+43 1 58858 0
 
+43 1 5868659
office@aba.gv.at
 
https://investinaustria.at/en/
Logo ABA-Invest in Austria © Austrian Business Agency
Източник:
ABA - Invest in Austria

Сваляне на информация по тази тема

Линкове към темата

 
ABA - Invest in Austria
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA