Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Osnivanje privrednih društava

Ljudi sa projektom © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Strani državljani mogu osnivati firme u Austriji, preuzimati dužnost direktora i kupovati firme. Ovdje će te pronaći osnovne informacije, koje su za Vas kao investitora bitne pri osnivanju firme, kao i opširni vodič "Osnivanje firme u Austriji".

Trgovacko pravo

Austrijsko trgovacko pravo nudi razlicite oblike trgovackih društava, koji su korijeni za odgovarajuce porezno/odgovorno pravne potrebe privrednih društava.Nacelno se razlikuju društva kapitala i osoba.

Društva kapitala

  • društvo s ogranicenom odgovornošcu (d.o.o.)
  • dionicko društvo (d.d.)
  • Societas Europea (SE)

Društva osoba
  • otvoreno društvo (o.d.)
  • komanditno društvo (k.d.)
  • tiho društvo (t.d.)
  • društvo gradanskog prava (d.g.p.)

U praksi je društvo sa ogranicenom odgovornošcu (d.o.o.) najcešci oblik trgovackog društva.

Opširnije informacije u vezi sa trgovackim pravom i o odredbi koje su neposredno vezane uz osnivanje trgovackog društva naci cete u brošuri Osnivanje tvrtke u Austriji [pdf, 734.0kb]. Dodatno cete naci osnovne informacije koje su potrebne kao priprema za razgovor s advokatom ili poreskim savjetnikom, popis potrebnih stvari za osnivanje firme kao i popis adresa, koje Vam prilikom osnivanja firme mogu biti od koristi.

Savjetovanje za investitore

Ukoliko Vi kao strani investitor imate namjeru osnovati firmu u Austriji, stoji Vam na raspolaganju opširna paleta savjetovanja i poticaja.

Za neobavezujuci prvi razgovor obratite se ABA-Invest u Austriji i dogovorite opširno, diskretno i prije svega besplatno savjetovanje:

ABA - Invest in Austria
Opernring 3
1010 Wien
Austria
 
+43 1 58858 0
 
+43 1 5868659
office@aba.gv.at
 
https://investinaustria.at/en/

Downloads na temu:

link ka temi:

 
ABA - Invest in Austria
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA