Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Înfiinţarea de firme

Persoane cu un proiect © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Cetăţenii străini au dreptul să înfiinţeze firme în Austria, să ocupe funcţii de conducere şi să dobândească întreprinderi. Aici găsiţi primele informaţii de bază importante pentru Dumneavoastră ca investitor la înfiinţarea unei firme cât şi broşura cuprinzătoare "Înfiinţarea unei firme în Austria".

Legislaţia societăţilor comerciale

Dreptul austriac al societăţilor comerciale prevede cele mai diverse forme de societăţi adaptate la necesităţile legale de impozitare şi preluare a răspunderii de către întreprinzători. În principiu se face distincţia între societăţi de capital şi societăţi de persoane:

Societăţi de capital

  • societăţi cu răspundere limitată (S.R.L.)
  • societăţi pe acţiuni (AG)
  • Societas Europea (SE)

Societăţi de persoane
  • societatea deschisă (OG)
  • societatea în comandită (KG)
  • societatea tacită "stille Gesellschaft" (stG)
  • societatea de drept civil (GesbR)

În practică cea mai răspândită formă este societate cu răspundere limitată (GmbH).

Informaţii ample despre legislaţia societăţilor comerciale şi despre prevederile legate de înfiinţarea unei firme vă sunt oferite în cadrul broşurii Înfiinţarea unei firme în Austria (în limba engleză) [pdf, 734.0kb]. În plus în această lucrare găsiţi informaţii de bază necesare la pregătirea discuţiilor cu avocatul sau consultantul financiar, o listă de verificare cu cele mai importante puncte la înfiinţarea unei firme cât şi o listă cu adrese care vă pot fi de folos pe parcursul procesului de înfiinţare.

Consultanţă pentru investitori

Dacă în calitate de investitor străin aveţi intenţia să înfiinţaţi o firmă în Austria, va stau la dispoziţie o întreagă serie de instrumente de consultanţă şi de promovare.

Pentru o primă discuţie fără obligaţii vă rugăm să vă adresaţi la ABA-Invest in Austria şi să stabiliţi data pentru o consultanţă amplă, discretă şi în plus oferită gratis:

ABA - Invest in Austria
Opernring 3
1010 Wien
Austria
 
+43 1 58858 0
 
+43 1 5868659
office@aba.gv.at
 
https://investinaustria.at/en/

Downloads pe teme asemănătoare

Links pe teme asemănătoare

 
ABA - Invest in Austria
Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA