Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Цифри и факти

Малки червени кубчета © photocase.com/fult

© photocase.com/fult

Австрия е място, носещо печалби - дори и за международните инвеститори. Убедете се в това сами: Тук ще откриете най-важните цифри и факти.

Австрия се числи към едни от най-глобализираните страни в света. Това е показало проучването "KOF Index of Globalization 2016" на реномирания Щвейцарски федерален институт по технологии (ETH) намиращ се в Цюрих. Годишният индекс изследва икономическото, социалното и политическото измерение на глобализацията в 192 страни. Австрия е след Холандия, Ирландия и Белгия на впечатляващото четвърто място.

Централно положение
В международен план Австрия е призната като бизнес локация номер едно при изграждането на икономически връзки с Източна и Югоизточна Европа. Повече от 1.000 глобални компании се възползват от благоприятните за бизнес рамкови условия в Австрия и координират своята дейност в Източна и Югоизточна Европа от Австрия.

Данъчни предимства
С корпоративен данък от 25 % Австрия е считана за една от най-привлекателните за инвестиране страни в Европа. Допълнителни предимства са най-атрактивното групово данъчно облагане в Европа и липсата на данък върху имуществото или занаятчийски данък.

Подпомагане
Привлекателни данъчни облекчения като например премията за проучвания от 12% или субсидии от Агенцията за насърчаване на изследванията (Forschungsförderungsfonds, FFG) са само един от многото примери за данъчни привилегии.

Международни институти за научноизследователска и развойна дейност
Изследване и развитие - поглед в бъдещето.Чуйте повече за това в едино аудио предаване: Research and Development (на английски език) [mp3, 900.9kb]

Oколо 2.800 технологично ориентирани институти за научноизследователска и развойна дейност, както и 60 Centers of Excellence, които са водещи в своята област в международен мащаб, свързват исканията на икономиката с ноу-хауто на науката.
Какво казват международни компании от областта на изследванията и внедряването за техния опит в Австрия като изследователски център ?

Продуктивност
Нивото на индустриалната производителност в Австрия е традиционно високо. Австрийската промишленост през последните години отбеляза покачване на производителността много на средното равнище, при което покачването на трудовите разходи беше повече от компенсирано. Решаващ принос за това имат високо мотивираните и квалифицирани работници.

Квалифицирана работна ръка
Съществена силна страна на Австрия в икономическо отношение са квалифицираните и високо мотивирани специалисти. Съгласно Световния годишник за конкуренция за 2016 г. Австрия се нарежда на 4.място по мотивация на служителите.

Минимални проценти на стачките
Стабилността в политиката и в социалния сектор и един от най-малките проценти на стачките в целия свят превръщат Австрия в идеалното място за осъществяване на стопанска дейност за международните предприятия.

Солидно образование
Една от особеностите на австрийската образователна система е тясната връзка между икономиката и образованието.

Платежоспособна индустриално развита нация
Австрия е втората по благосъстояние страна в ЕС.

Най-висок жизнен стандарт
Виена се числи към едно от най-предпочитаните от мениджърите места за работа в света и от години е конгресен център номер едно.

Перфектна инфраструктура
Висококачествената транспортна и телекомуникационна инфраструктура позволява най-бързия транспорт на стоки и информация.

Logo ABA-Invest in Austria © Austrian Business Agency
Източник:
ABA - Invest in Austria
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA