Evästeasetukset

Tässä voit tarkastella tai muuttaa www.advantageaustria.org-sivustolla ja sen aliosoitteissa käytettävien eri työkalujen evästeasetuksia.


Tallenna asetukset
Advantage Austria Näytä navigointi

Faktoja ja lukuja

pieniä punaisia kuutioita © photocase.com/fult

© photocase.com/fult

Itävallan sijainti on erinomainen – erityisesti kansainvälisille sijoittajille. Perehdy asiaan tutustumalla seuraaviin tärkeimpiin lukuihin ja faktoihin.

Itävalta lukeutuu maailman globalisoituneimpiin maihin. Tämä on Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH) tekemän "KOF globalisaatioindeksin 2016" tulos. Vuosittain laskettu indeksi mittaa taloudellisia, sosiaalisia ja poliittisia globalisaation määreitä 192 maassa. Itävalta on huomionarvoisella neljannellä sijalla Alankomaiden, Irlannin ja Belgian jälkeen.

Keskeinen sijainti

Itävalta on kansainvälisesti katsottuna sijanniltaan paras liikeyhteyksien rakentamisessa Itä- ja Kaakkois-Eurooppaan. Yli 1000 kansainvälistä yritystä hyötyy Itävallan yrittäjäystävällisestä toimintaympäristöstä ja koordinoi Itä- sekä Kaakkois-Euroopan toimintojaan Itävallasta käsin.

Verotukselliset edut
25 % yhteisöveroprosentilla Itävalta on yksi Euroopan sijoittajaystävällisimmistä maista. Muita etuja ovat houkutteleva yhtymien verotusjärjestelmä sekä omaisuus- ja elinkeinoverojen puuttuminen.

Kannusteet
Houkuttelevat veroedut kuten 12 %:n tutkimuspalkkio tai tutkimuksen edistämisagentuurin (Forschungsförderungsfonds, FFG) tuet ovat vain muutamia esimerkkejä lukuisista sijoituskannustimista.

Kansainvälinen tutkimus- ja kehitystyö
Tutkimus- ja kehitystyö – häivähdys tulevasta. Kuuntele lisää:Tutkimus ja kehitys (englanniksi) [mp3, 900.9kb].

Noin 2800 teknologiseen tutkimukseen ja kehitykseen suuntautunutta laitosta ja 60 osaamiskeskusta (globaaleja johtajia aloillaan) yhdistävät talouden ja tieteen tietotaidon intressit.
Mitä kansainvälistä tutkimus- ja kehitystoimintaa harjoittavat yritykset sanovat kokemuksistaan Itävallasta tutkimusmaana?

Tuottavuus
Teollisuustuotannon taso on Itävallassa perinteisesti korkea. Viime vuosina Itävallan teollisuus saavutti keskiarvoa korkeamman tuotannon kasvun, mikä on enemmän kuin työkustannusten nousu. Tälläisen kehityksen suuntaan ovat suurimmaksi osaksi vaikuttaneet erittäin motivoituneet ja ammattitaitoiset työtekijät.

Pätevät työntekijät
AItävallan ehdottomasti suurimpiin etuihin kuuluu maan erittäin pätevät ja motivoituneet työntekijät. World Competitiveness Yearbook 2016:n mukaan Itävalta sijoittuu työntekijöiden motivoinnissa maailmanlaajuisesti sijalle neljä.

Vähän lakkoja
Poliittinen ja sosiaalinen vakaus ja maailman alhaisimpiin kuuluva lakkojen määrä tekevät Itävallasta ihanteellisen sijaintipaikan kansainvälisille yrityksille.

Täsmäkoulutusta
Itävaltalaisen koulutusjärjestelmän ehdoton etu on tiiviit suhteet yritysten ja koulujen välillä.

Vahvan ostovoiman teollisuusmaa
Itävalta on EU:n toiseksi varakkain maa.

Erittäin korkea elintaso
Wien lukeutuu maailman arvostetuimpiin johtajien työpaikkakuntiin ja se on jo vuosien ajan ollut kongressikaupunki numero 1.

Infrastruktuuri
Nykyaikainen liikenne- ja viestintäinfrastruktuuri tekevät tuotteiden kuljetuksesta sekä tiedon välittämisestä helppoa.

Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA