Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti, odnosno promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spremi postavke
Advantage Austria Pokazati navigaciju

Brojke i činjenice

Male crvene kockice © photocase.com/fult

© photocase.com/fult

Austrija je profitabilno sjedište – i za međunarodne investitore. Uvjerite se sami: ovdje možete naći najvažnije brojke i činjenice.

Austrija se ubraja u najjače globalizirane zemlje svijeta. To je rezultat indeksa globalizacije „KOF Globalisierungsindex 2016“ renomirane švicarske Visoke tehničke škole (Eidgenössischen Technischen Hochschule ETH) iz Züricha. Ovaj indeks koji se svake godine iznova izračunava mjeri ekonomsku, socijalnu i političku dimenziju globalizacije u 192 države. Austrija se nalazi iza Nizozemske, Irske i Belgije na zapaženom četvrtom mjestu.

Centralna položaj

Austrija slovi na međunarodnoj razini kao poslovno sjedište broj jedan za izgradnju poslovnih odnosa s Istočnom i Jugoistočnom Europom. Više od 1.000 globalnih poduzeća koristi povoljne poslovne uvjete u Austriji i koordinira svoje aktivnosti u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi iz Austrije.

Porezne prednosti
S porezom na dobit u visini od 25% Austrija slovi za jednu od najatraktivnijih europskih država za poduzeća. Dodatne prednosti su najpovoljnije oporezivanje grupa i nedostatak poreza na imovinu i obrt.

Poticaji
Atraktivne porezne olakšice poput premije za istraživanje u visini od 12% ili poticaja Fonda za poticanje istraživanja (Forschungsförderungsfonds) samo su neke od brojnih olakšica.

Međunarodne institucije za I&R
Istraživanje i razvoj - pogled u budućnost. Poslušajte više o tome u audio streamu Research and Development (na engleskom) [mp3, 900.9kb].

Okruglo 2.800 instituta orijentiranih na istraživanje i razvoj (I&R) kao i 60 Centara izvrsnosti koji su vodeći u svijetu, povezuju potrebe gospodarstva s know-how-om znanosti. Što kažu međunarodna I&R poduzeća o svojim iskustvima u istraživačkom centru Austriji ?

Produktivnost
Razina industrijske produktivnosti u Austriji je tradicionalno visoka. Austrijska industrija je proteklih godina dostigla nadprosječno veliki rast produktivnosti, pri čemu je rast troškova rada više nego izjednačen. Za to su zaslužni prije svega visoko motivirani i kvalificirani radnici.

Kvalificirana radna snaga
Jedna važna prednost Austrije kao gospodarskog sjedišta je njezina kvalificirana i visoko motivirana radna snaga. Prema World Competitiveness Yearbook-u 2016 Austrija se nalazi na 4. mjestu u međunarodnom rankingu kad je riječ o motivaciji zaposlenika.

Nizak postotak obustave rade
Politička i socijalna stabilnost i jedna od najnižih svjetskih stopa štrajka obilježavaju Austriju kao idealno gospodarsko sjedište za međunarodne tvrtke.

Temeljita izobrazba
Jedna posebnost austrijskog obrazovnog sustava je uska povezanost između gospodarstva i obrazovanja.

Kupovno moćna industrijska nacija
Austrija je druga najbogatija zemlja u EU.

Najviša kvaliteta života
Beč se ubraja u najomiljenije metropole svijeta za managere te je već godinama broj jedan grad za kongrese.

Savršena infrastruktura
Visoko kvalitetna prometna i telekomunikacijska infrastruktura omogućuje brz transport roba i informacija.

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA