Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése

Számok és tények

Kicsi piros kockák © photocase.com/fult

© photocase.com/fult

Ausztria jövedelmező telephely - külföldi befeketetők számára is. Győződjőn meg Ön is erről: itt találja a legfontosabb számokat és tényeket.

Ausztria az egyik leginkább globalizálódott ország a világon. Ez a "KOF Globalizációs Index 2016", a tekintélyes Szövetségi Technológiai Intézet (ETH) Zürich  kimutatásának eredménye. Az évente újraszámított index 192 ország globalizációját méri a gazdasági, társadalmi és politikai dimenziók alapján. Ausztria Hollandia, Írország és Belgium mögött a figyelemreméltó negyedik helyet foglalja el.

Központi fekvés

Ausztria nemzetközileg a legjobb helyszínek számít a Kelet-és Délkelet-Európával folytatott üzleti kapcsolatok kiépítése terén.  Több mint 1.000 nemzetközi vállalat használja ki az osztrák vállalkozóbarát környezetet és Ausztriából irányítják tevékenységüket Kelet- és Délkelet-Európával.

Adóelőnyök
25%-os társasági adójával Ausztria az egyik leginkább vállalkozóbarát államnak számít Európában. További előnynek számít az Európában legattraktívabb csoportos adózás és a nem létező vagyon- és iparűzési adó.

Támogatások
Az olyan attraktív adóelőnyök mint a 12%-os kutatási prémium, valamint a kutatási támogatási alapok hozzájárulásai, csak néhány a számos kedvezményezés közül.

Nemzetközi K+F intézmények
Kutatás és fejlesztés - egy pillantás a jövőre. Hallgasson erről többet az audio streamben: Research and Development (angolul) [mp3, 900.9kb]

Kereken 2.800 technológiaorientált kutatási és fejlesztési (K+F) intézet valamint 60 Centers of Excellence, kapcsolja össze a gazdaság érdekeit a tudomány know-how-jával, amelyek szakterületükön nemzetközileg is vezető szerepet töltenek be.

Mit mondanak a nemzetközi K+F-vállalatok Ausztriáról mint kutatási helyről szerzett tapasztalataikról?

Termelékenység
Ausztria ipari termelékenységének színvonala hagyományosan magas. Ausztria ipara az elmúlt években átlagon felüli termelékenység-növekedést ért el, miáltal a munkaerőköltségek növekedése több mint kiegyenlített. Ebben főként a magasan motivált és képzett munkavállalók voltak mérvadóak.

Képzett munkaerő
Ausztria, mint gazdasági telephely, jelentős erőssége a képzett és magasan motivált szakemberkínálat. A World Competitiveness Yearbook 2016 kutatása szerint Ausztria a dolgozói motiváció terén világszerte a 4. helyen áll.

Kevés a sztrájk miatt kieső idő
Stabilitás a politikában és a szociális területen, illetve világviszonylatban az egyik legalacsonyabb a sztrájk miatt kieső idő aránya - ezek teszik Ausztriát a nemzetközi vállalatok számára ideális telephellyé.

Megalapozott képzés
Az osztrák képzési rendszer különlegessége a szoros együttműködés a gazdaság és az oktatás között.

Nagy vásárlóerejű ipari nemzet
Ausztria az EU második leggazdagabb országa.

Legmagasabb életszínvonal
Bécs a világ egyik legkedveltebb manager-metropolisza, valamint évek óta az első számú kongresszus-város.

Kiváló infrastruktúra
Kiváló közlekedési- és telekommunikációs infrastruktúra lehetővé teszi az áruk és információk igen gyors továbbítását.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA