Setări privind modulele cookie

În această secțiune puteți vizualiza respectiv modifica, setările privind modulele cookie pentru diferite instrumente utilizate pe site-ul www.advantageaustria.org și subdomeniile asociate.


Salvare setări
Advantage Austria Indicare navigare

Cifre şi date

Cuburi mici, roşii © photocase.com/fult

© photocase.com/fult

Austria este o locaţie profitabilă şi pentru investitori internaţionali. Convingeţi-vă singuri: vă prezentăm mai jos cele mai importante cifre şi date.

Austria face parte din grupul de ţări cel mai puternic globalizat din lume. Acesta este rezultatul "KOF Index of Globalisation 2018" emis de renumita unitate de învăţământ Swiss Federal Institute of Technlogy (ETH) din Zürich. Indexul  măsoară anual dimensiunea economică, socială şi politică a globalizării unui număr de 185 tări. Austria ocupă un impresionant loc cinci situându-se după Belgia, Olanda, Suedia și Elveția.

Amplasare centrală

Austria se bucură la nivel internaţional de reputaţia unei destinaţii de top pentru iniţierea de noi parteneriate de afaceri pentru Europa de Sud Est. Mai mult de 1.000 firme internaţionale profită de condiţiile avantajoase de business pe care le conferă Austria şi coordonează de aici activitatea pe care o desfăşoară în ţările din Europa de Est şi de Sud-Est.

Avantaje fiscale
Corporațiile sunt impozitate cu o cotă de 25%. Alte avantaje sunt impozitarea în grup, care este cea mai atrctivă în Europa şi lipsa unui impozit pe venit.

Facilităţi
Sistemul de impozitare atractiv, bonificaţiile de 14% alocate cercetării precum şi fondurile destinate cercetării reprezintă doar unele dintre exemplele de facilităţi acordate cercetării.

Unităţi de cercetare şi dezvoltare internaţionale
Cercetare şi dezvoltare - o privire către viitor. Puteţi să auziţi mai multe, ascultând audio stream: Research and Development (în limba engleză) [mp3, 900.9kb]

Circa 2.800 de institute de cercetare-dezvoltare orientate spre tehnologie cît şi 60 de centre de excelenţă, care conduc pe plan internaţional în domeniul lor, leagă economia de Know-how-ul ştiinţei.
Ce spun companiile internaţionale ce dezvoltă activităţi de cercetare - dezvoltare, despre experienţa lor acumulată în Austria ca destinaţie de cercetare ?

Productivitatea
Nivelul producţiei industriale din Austria este conform tradiţiei, ridicat. Industria austriacă a obţinut în ultimii ani creşteri ale productivităţii mai mult decât media, în timp ce creşterea costurilor de producţie s-a egalizat. Definitorie pentru această situaţie a fost contribuţia angajaţilor calificaţi şi motivaţi.

Forţă de muncă calificată
Un punct forte al locaţiei economice Austria îl reprezintă forţa de muncă calificată şi deosebit de motivată. Conform World Competitiveness Yearbook 2018, Austria se situează pe locul cinci la nivel mondial în clasamentul țărilor care pun accent pe motivarea colaboratorilor din cadrul unei organizații.

Rate mici ale grevelor
Stabilitatea politică şi socială şi una dintre cele mai mici rate privind din lume grevele fac din Austria locaţia economică ideală pentru întreprinderile internaţionale.

Educaţie fundamentată
O particularitate a sistemului educaţional austriac o reprezintă legătura strînsă dintre economie şi educaţie.

Naţiune industrializată cu putere mare de cumpărare
Austria este a doua cea mai bogată ţară din UE.

Cel mai mare nivel de bunăstare
Viena este una dintre cele mai iublte metropole, ca manager ale lumii şi este de mulţi ani oraşul numărul unu al congreselor.

Infrastructură perfectă
O infrastructură de calitate în transporturi şi telecomunicaţii permite transportul rapid al mărfurilor şi informaţiilor.

Downloads pe teme asemănătoare

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA