Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Egészség

Fehér kereszt zöld mezőben © photocase.com/trix13

© photocase.com/trix13

Segélyhívószámok és biztonsági előírások: azért, hogy Önt szükség esetén megfelelően el tudják látni.

Orvosi ellátás, gyógyszertárak

Ausztria egész területén biztosított az orvosi és gyógyszertári ellátás.
Gyógyszertárak váltakozva tartanak éjszakai és vasárnapi ügyeletet, a zárva lévő gyógyszertárak jelzik a legközelebbi nyitva tartó gyógyszertárat.

Segélyhívószámok

Mentők/ügyeletes orvos144
Orvosi rádiószolgálat141
Hegyimentők140

Felvilágosítást a helyi orvosi ügyeletről a csendőrségen és a rendőrségen illetve a telefonkönyvben és napilapokban kaphat.

Betegbiztosítás

Az Európai Gazdasági Térség ( EU tagországai + Izland, Liechtenstein, Norvégia) és Svájc továbbá Bosznia-Hercegovina, Jugoszlávia, Horvátország és Macedónia biztosítottjai kaphatnak Ausztriában sürgősségi esetben orvosi ellátást, hasonlóan az Ausztriában biztosított személyekkel, ha rendelkeznek az utazás előtt az egészségbiztosítási pénztáruk által kiállított szabadságra szóló táppénzes papírral. Felvilágosítást erről a mindenkori egészségbiztosítási pénztár ad.

Fürdőhelyek/gyógyfürdők/fürdők

Ausztria számos gyógyfürdővel és fürdőhellyel rendelkezik, mely mindegyike hatóságok által ellenőrzőtt és elismert. A javallati lista olyan hosszú, hogy minden egészségügyi probléma kezelhető, állapota javítható, sőt az időben elkezdett kezelés által meg is előzhető. Számos fürdő és wellness centrum várja a kikapcsolódásra és felüdülésre vágyókat magas színvonalú szolgáltatásaival.

A legtöbb osztrák gyógyfürdő és fürdőhely egyidejűleg ismert és kedvelt idegenforgalmi központ sok sport- és szórakoztató létesítménnyel.

Österreichischer Heilbäder- und Kurorteverband
Wiedner Hauptstr. 120-124/4/444
1050 Wien
Österreich
 
+43 1 5121904
info@oehkv.at
 
http://www.oehkv.at
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA