Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Egészség

Fehér kereszt zöld mezőben © photocase.com/trix13

© photocase.com/trix13

Segélyhívószámok és biztonsági előírások: azért, hogy Önt szükség esetén megfelelően el tudják látni.

Orvosi ellátás, gyógyszertárak

Ausztria egész területén biztosított az orvosi és gyógyszertári ellátás.
Gyógyszertárak váltakozva tartanak éjszakai és vasárnapi ügyeletet, a zárva lévő gyógyszertárak jelzik a legközelebbi nyitva tartó gyógyszertárat.

Segélyhívószámok
Mentők/ügyeletes orvos144
Orvosi rádiószolgálat141
Hegyimentők140

Felvilágosítást a helyi orvosi ügyeletről a csendőrségen és a rendőrségen illetve a telefonkönyvben és napilapokban kaphat.

Betegbiztosítás

Az EGT-tagállamok (= EU-tagállamok + Izland, Liechtenstein és Norvégia), valamint Svájc, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró és Törökország biztosított állampolgárai sürgős esetekben ugyanazokra az egészségügyi ellátásokra jogosultak Ausztriában, mint az Ausztriában biztosított személyek, amennyiben a beutazás előtt egy megfelelő nyaralási egészségbiztosítást (európai egészségbiztosítási kártya) igényelnek az egészségügyi szolgáltatójuknál. Bővebb tájékoztatást az adott ország egészségügyi szolgáltatói adnak.  

Fürdőhelyek/gyógyfürdők/fürdők

Ausztria számos gyógyfürdővel és fürdőhellyel rendelkezik, mely mindegyike hatóságok által ellenőrzőtt és elismert. A javallati lista olyan hosszú, hogy minden egészségügyi probléma kezelhető, állapota javítható, sőt az időben elkezdett kezelés által meg is előzhető. Számos fürdő és wellness centrum várja a kikapcsolódásra és felüdülésre vágyókat magas színvonalú szolgáltatásaival.

A legtöbb osztrák gyógyfürdő és fürdőhely egyidejűleg ismert és kedvelt idegenforgalmi központ sok sport- és szórakoztató létesítménnyel.

Österreichischer Heilbäder- und Kurorteverband
Lützowgasse 12-14
1140 Wien
Österreich
 
+43 1 5121904
info@oehkv.at
 
http://www.oehkv.at
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA