Настройки за бисквитки

Оттук можете да преглеждате и променяте настройките си за бисквитки за различни инструменти, които се използват на www.advantageaustria.org и свързаните поддомейни.


Запазване на настройките
Advantage Austria Показване навигация

Други транспортни средства

Кораб в морето © photocase.com/krockenmitte

© photocase.com/krockenmitte

Ако искате да опознаете Австрия, за тази цел можете да избирате измежду множество транспортни средства. Информирайте се за по-нататъшните възможности за едно удобно и спокойно пътуване.

Кораб

По река Дунав оперират множество предложители за различните пътни участъци. Освен това се предлагат редовни пътувания и пътувания за излет по австрийските езера.

Информация можете да получите при:


Автобус

ÖBB-Postbus GmbH покрива 900 линии с около 30.000 курса в цяла Австрия. С автобус може да се стигне и до почти всички важни туристически обекти. 

Информация за автобусния превоз в Австрия

Такси

Такситата в по-големите градове разполагат с официално проверени и фиксирани таксиметри. Тарифата се изчислява както според изминатите километри, така и според времето на пътуването. Информация за такситата във Виена  

При пътувания от Виена до летището (моля още при поръчката поисквайте “такси за летището”) към цената на пътуването се добавя сумата от около 10 евро за връщането на таксито обратно.

Такситата на аеропорта (Airport-Taxis) са собствени, предвидени само за пътувания към и от летището и чакат пътници на летище Швехат. Те трябва да се поръчат предварително и имат фиксирана цена (включително багажа) без допълнителна добавка към цената за празното пътуване.

Планински железници

В Австрия работят около 2.900 Въжени лифтове, седалкови лифтове и ски влекове . Много от тях се движат до височина от 3.000 м.

Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA